Концерт Миколи Гнатюка

11.10.2013
11.10.2013

Кіровоградська обласна філармонія запрошує у жовтні відразу на два цікаві концерти, один з яких - концерт Миколаи Гнатюка 11-го жовтня о 19.00. Другий концерт - концерт гурту "Бумбокс" - відбудеться 16 жовтня.

Микола Васильович Гнатюк - естрадний співак, народний артист України. У 1978 році він став переможцем II Конкурсу артистів естради України в Запоріжжі, через рік зайняв третє місце на Всесоюзному конкурсі артистів естради, що відкрило йому шлях за кордон. Пісня Давида Тухманова «Я с тобой танцую» принесла йому Гран-прі конкурсу естрадної пісні в Дрездені, а «Танец на барабане» Р.Паулса- перше місце фестивалю Інтербачення в Сопоті 1980 року. У 1980 році він недовго співав з ВІА «Мальви», а потім — із власним ансамблем «Бенефіс», відтак — із джаз-роковою групою «Кросворд», з якою була записана перша сольна платівка з перекладами французьких шансонів. Потім співпрацював із Державним естрадним оркестром під керуванням А.Ануфрієнка, ВІА «Мрія», власним ансамблем «Свято». Присвоєно звання «Заслужений артист України».

1981 — у репертуарі Гнатюка з'явився супер-хіт — «Птица счастья». За популярністю в СРСР його тоді випереджали хіба що Алла Пугачова та білоруські «Вєраси». 1985 — вийшла друга платівка Гнатюка з піснями Євгена Ширяєва, записана з ВІА «Лабіринт» (Ташкент). До того часу ажіотаж навколо творчості Гнатюка згас і він уже рідко потрапляв на телеекрани, поступово втрачав популярність — не допомогли навіть власні композиторські спроби.

1987 — прийшла друга хвиля популярності: Олександр Морозов написав для нього «Малиновый звон», 1988-го — «Белые ставни». Отримав звання Народного артиста України. Користуючись цим, з інтервалом у рік, записав два диски-гіганти — «Малиновый звон» і «Не покинь меня». Несподівано на кілька років залишає українську естраду (за сімейними обставинами живе у ФРН).

1993 — його повернення шанувальники зустріли з ентузіазмом. Особливо популярною стала пісня «Час рікою пливе». Однойменний альбом (на касеті та CD) вийшов влітку 1996 року під лейблом «НАК». Розлучений. Екс-дружина та син Олександр (1983 р. н.) живуть у Німеччині.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!