​Вистава "Їжачок в тумані"

25.10.2016
25.10.2016
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

У вівторок: 25 жовтня о 19:00 в обласній філармонії можна буде подивится виставу "Їжачок в тумані". Ми, звичайно, пам'ятаємо блискучу плеяду прибалтійських акторів, які з величезним успіхом знімалися в радянських фільмах. Але радянського кіно, як і Радянського Союзу, давно вже немає. На сьогодні лише три актори з Латвії — Арніс Ліцiтіс, Івар Калниньш і Мартiньш Вілсонс — як і раніше неймовірно популярні. Вони продовжують активно зніматися, грати в театрі та їздити на гастролі. І ось, вперше, вся зоряна трійця об'єдналася в одному проекті. Режисер і актор Мартіньш Вілсонс поставив веселий музичний спектакль «Їжачок в тумані» за мотивами популярних оповідань і казок Сергія Козлова. Постановка вийшла яскравою, незвичайною і користується величезним успіхом у глядачів! Це єдина в Латвії вистава, яка отримала цілий ряд запрошень на престижні театральні фестивалі. Тепер Калниньш, Ліцiтіс і Вілсонс демонструють своє творіння в містах Латвії, де грають і співають «Їжачка» латвійською. І, звичайно, готуються до туру по Україні. Приходьте і переконайтеся особисто, що видатні актори знаходяться в приголомшливій формі! Три абсолютно різних актора, яких об'єднують спільний проект і любов до України.

Більше інформації на www.ezhik.in.ua, квитки - за посиланням.

Арніс Ліцітіс.

Арніс Ліцітіс — абсолютний рекордсмен Латвії за кількістю зіграних в кіно ролей. Їх у нього набирається понад 150 і список регулярно поповнюється. Зовсім недавно вийшов 16-серійний фільм «Гастролери», в якому Ліцитіс зіграв одного з головних героїв. А в кінці року відбудеться прем'єра латвійського фільму про події Другої світової війни з Арнісом в головній ролі...

А першу свою головну роль він прекрасно пам'ятає досі. Довелося витримати величезну конкуренцію, перш ніж режисер затвердив Ліцітіса на роль Алана Йорка в двухсерійній екранізації детективного роману Діка Френсіса «Фаворит». Потім були десятки ролей у найзнаменитіших режисерів. Арніс грав французів, американців, німців, англійців, чехів, вірмен ...

Режисер Одеської кіностудії Георгій Юнгвальд - Хількевич, який нещодавно пішов з життя, запрошував Ліцітіса в багато своїх проектів, називаючи його одним з найулюбленіших акторів. У «Мушкетерах» — на роль лорда Вінтера, у «В'язні замку Іф» — де Вільфора, а в «Мистецтві жити в Одесі» — на роль одеського єврея Колі Штіфта.

В останні роки Арніс Ліцітіс охоче розповідає про свою творчість: «Багато і з задоволенням знімався в Україні. Дружив з прекрасним актором Анатолієм Дяченко, який трагічно пішов з життя. У фільмах Оксани Байрак і Олександра Копєйкіна, з якими склалися хороші відносини, зіграв чимало великих і головних ролей. Починаючи з серіалу 2002 року «Нероби», набирається більше десятки фільмів. Це і «Лісовик», і «Диявол із Орлі», і «Точка повернення», і «Останній кордон»...

« - Люблю Київ — місто з дивовижною, фантастичною аурою. Знімався у Львові, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Миколаєві. Кожне місто по-своєму гарне, і всюди добре, по-доброму приймали. Ужгород — і зовсім чарівне місце, там знімали «Зірку Шерифа». А ось з театром в вашу країну жодного разу не приїжджав, і тепер з'явилася можливість заповнити цю прогалину в біографії. З радістю чекаю зустрічей з українськими глядачами, зі знайомими місцями, і містами, в яких ще не бував! ».

Слід згадати ще кілька фільмів і серіалів, в яких знімався Арніс Ліцитіс: «Злодії в законі», «Багач, бідняк», «Акванавти», «Брати Ріко», «Багратіон», «Увага, всім постам», «Каменська», «Довга дорога в дюнах», «Одиночне плавання», «Важко бути Богом», «Зірка епохи», «Марш Турецького», «Аріель» ...

Мартіньш Вілсонс.

Актор унікальної долі і харизми. 1983 рік. Трисерійний детектив Алоіза Бренча «Міраж». Після першої ж ролі в кіно Мартиньш Вілсонс прокинувся знаменитим. Його політ зі скелі з актрисою Мірдзою Мартінсоні був настільки ефектним, що запам'ятався мільйонам телеглядачів на довгі роки. Але мало хто знає, що конкурентом Вілсона на головну роль був сам Івар Калниньш! Після приголомшливого дебюту пропозиції посипалися, як з рогу достатку.

Мартіньш знявся в таких фільмах, як «Інтердівчинка», «Фанат», «Морський вовк» ...

Цікавий факт біографії: майбутня зірка театру і кіно, Мартіньш Вілсонс народився в лютий грудневий мороз, в сільському сибірському бараці. У роки сталінських репресій його батьки були вислані з рідної Латвії і відбували покарання в Магаданській області. Проте, маленькому Мартіньшу вдалося вижити і повернутися з батьками додому. Після розпаду СРСР основним місцем роботи для Вілсона став театр в його рідній Лієпаї. Але в останні роки кінорежисери згадали про Мартиньша, і почали активно пропонувати різні ролі, тому з репертуарного театру йому довелося піти. Але Вілсонс театр не забуває: регулярно грає в антрепризних спектаклях і мюзиклах.

« — З величезною повагою ставлюся до України і українського народу, — розповідає Мартіньш Вілсонс. — На жаль, не так часто вдається приїжджати в вашу гарну країну. Але саме у вас я знявся в своїх кращих ролях. Це мій перший фільм — «Міраж», і особливо — «Морський вовк» — його знімала Одеська кіностудія. Три роки зйомок, я дуже багато часу провів в Одесі і на Чорному морі. А кілька років тому знову протягом року знімався в Одесі в серіалі «Син за батька». У головній ролі — кримінального авторитета — знявся чудовий український актор Олексій Горбунов, а я зіграв його помічника. А ось в Києві зніматися мені не довелося. На початку 2014-го прилітав до української столиці на проби, але почалася війна, і фільм так і не був знятий. Але встиг помітити, на скільки чарівне місто, і з тих пір мрію сюди повернутися. В останні роки Вілсонс знявся в популярних фільмах і серіалах «Червона Капела», «Дама в окулярах, з рушницею, в автомобілі», «Золото скіфів», «Команда Че», «Спадщина», «Красиве життя», «Вальс-бостон» і багатьох інших. Це літо Мартіньш Вілсонс, як і всі останні роки, проводить на знімальному майданчику. У нього головна роль в новому латвійському повнометражному фільмі, з робочою назвою «Дід, який небезпечніший комп'ютера». Мартіньш знає, як грати цю роль, адже у нього вже четверо онуків. І це не межа. Адже у Вілсона аж вісім дітей, молодшому з яких — всього рік!

Іварс Калниньш.

Доля Івара Калниньша, здавалося, була визначена ще в дитинстві. Перші роки його життя пройшли на тодішній околиці Риги, на вулиці Звайзжню (в перекладі з латиської — Зіркова). Майбутній знаменитий актор ріс у великій родині, в досить неблагополучному районі, в тісній квартирці з пічним опаленням. Батько-автомеханік вже в 14 років відправив юного Івара працювати слюсарем. Калниньш рано зрозумів, що досягти успіхів в житті можливо тільки важкою працею. Вільні вечори він проводив в невеликому кінотеатрі «Тейк» на околиці Риги. Любов до кіно і визначила подальшу долю Івара. За кількістю зіграних кіно ролей Іварс Калниньш в Латвії поступається тільки Ліцітісу, та й то зовсім небагато. Зате за кількістю головних і великих ролей помітно випереджає. Після ролі у фільмі «Яблуко в річці» Калниньш прославився в Латвії, а після «Театру» — і на широких радянських теренах. Після виходу картини у світ пропозицій зніматися у Івара було стільки, що від багатьох, ключовому в той час акторові латвійського Художнього театру, доводилося відмовлятися. Але і зіграв він чимало. Згадаймо такі фільми, як «Зимова вишня» та «Інспектор Гулл», «Маленькі трагедії» і «Не стріляйте в білих лебедів», «Сільва» і «Тасс уповноважений заявити» ... З останніх — «Бальзаківський вік, або всі чоловіки сво ... », «Дронго», «Таємниця палацових переворотів». А зовсім недавно Калниньш зіграв з Арнісом Ліцітісом в новому серіалі «Гастролери», причому обидва — великі ролі.

В Україні Калниньш знімався багато разів. Уже в роки Незалежності зіграв головні ролі в українських фільмах: «Таємниця вілли», «Ніч питань», «Торгаші», в серіалах «За все тобі дякую», «Міський романс» ... Часто і з великим бажанням приїжджає в українські міста зі спектаклями, бере участь в концертах.

«— За останні роки об'їздив майже всю вашу країну, — каже, з властивим йому характерним акцентом, латвійський актор. — Але їду завжди з сумом і надією приїхати знову. Адже таких доброзичливих, хлібосольних, чуйних людей, як в Україні, напевно, більше ніде не знайти. А чи знаєте ви, що Івар Калниньш відрізняється неймовірною працездатністю і чудово співає? Крім зйомок, він бере активну участь в антрепризах і концертах по всьому світу, а кількість записаних ним на альбоми та диски пісень обчислюється сотнями. Гастрольний графік Калниньша розписаний на рік вперед, а вдома, в Ризі, він буває лише по кілька днів на місяць.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!