Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує

12.11.2018–19.11.2018
12.11.2018–19.11.2018
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

З 12 по 19 листопада Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує:

Переглянути книжкові виставки та виставки творчих робіт:

З 12 листопада у відділі популяризації книги відкриється книжкова виставка «Батуринська трагедія в контексті української історії». Виставка присвячена 310-й річниці історичної події.

Батуринська трагедія - каральні дії московських військ із захоплення і знищення столиці гетьмана Мазепи Батурина і його мешканців, що були проведені 2 листопада 1708 року. Під час цих дій були вирізані всі мешканці міста, незалежно від віку і статі. За різними оцінками загинуло від 11 до 15 тисяч батуринців. В історію України ці події увійшли під назвою «Різанина в Батурині». Саме місто було пограбоване, в тому числі і православні храми, а потім, за наказом Меншикова, було спалене, а церкви знищені.

З 12 листопада працівники відділу мистецтв запрошують відвідати книжкову виставку «Світло згаслої зірки», яка присвячена 160-ій річниці від дня народження Марії Башкирцевої.

Ім’я Марії Башкирцевої майже невідоме сучасній молоді. Однак українку, що народилася під Диканькою, в селі Гавронці на Полтавщині знає весь світ. Її картини, скульптури та знаменитий щоденник досі зберігаються у Парижі, бо там вона провела свої останні дні.

Це перша в світі жінка – художник, чиї картини представлені в Луврі. І для того, аби залишити свій слід в історії мистецтва, їй знадобилося всього 24 роки життя. Більш докладно про життя видатної українки розкаже дана виставка.

З 13 листопада у відділі сприяння технічній творчості молоді буде презентована виставка періодики «Знань немало дадуть журнали». На виставці будуть представлені журнали присвячені темам моди, стилю та мистецтву hand-made. Серед пропонованих журналів представлені як видання, що давно користуються попитом так і новинки відділу.

З 19 листопада у відділі абонементу відкриється книжкова виставка «Лицарі Небесної Сотні», яка присвячена відзначенню Дня Гідності і Свободи.

День гідності і свободи з'явився в нашому календарі на честь двох революцій, що відбулись в сучасній Україні: Перша революція відбулася в 2004 році і називається "Помаранчевою". Друга революція сталася взимку 2013-2014 року і отримала назву "Революція Гідності" або "Євромайдан".

Це не просто чергове свято в нашому календарі, воно є твердженням ідеалів свободи і демократії, а так само пошаною тих, хто віддав свої життя, захищаючи інтереси громадян України.

Масові заходи:

13 листопада о 8.00 у відділі мистецтв буде проведено усний журнал «З Україною в серці». Захід присвячено розвитку української культури – її музики, образотворчого мистецтва, архітектури, а також видатним особистостям, які прославили Україну на цілий світ.

13 листопада о 13.10 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують відвідати слайд-бесіду «Першоджерела Русі-України».Захід не лише розкаже про видатніпершоджерела української писемної мови – «Велесову книгу», «Повість минулих літ», «Пересопницьке Євангеліє» які є основою знань про наших предків, їх побут та звичаї.

14 листопада о 13.00 працівники відділу популяризації книги запрошують взяти участь у тренінзі «Через толерантність до взаєморозуміння та успіху».

Із розвитком суспільства люди почали розуміти, що Земля не така вже й велика, що всі люди – сусіди, а вона – наш спільний дім, який треба берегти. Для того щоб поєднати зусилля, треба знаходити спільну мову, бути толерантними.

Під час заходу учасники отримають теоретичні знання з толерантоності та виконуватимуть ряд вправ - «Психолог», «Асоціативний ряд», «Символ життя», «Витинанка» та інші.

15 листопада о 15.00 в рамках тижня національних культур «Степова веселка» відбудеться творча зустріч з представниками Кіровоградської обласної організації національно-культурного товариства циган «Де Девла Бахт». Учасники заходу зможуть познайомитись з культурою та звичаями циганського народу, почути пісні та побачити народні танці у виконанні представників організації.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00 щоденно, вихідний - субота.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!