Діти териконів

21.11.2018
21.11.2018

У Кропивницькому, у ОУНБ ім. Чижевського стартує XV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA. Протягом шести днів містяни та гості Кропивницького матимуть можливість переглянути визначні зразки сучасної світової документалістики і провести паралелі сюжетів із нашим повсякденням.

21.11, середа 14:30

«Діти териконів», 2016, Франція, 52 хв.

Режисер – Фредерік Брюннкель

Зворушливий фільм про втрату дитинства й дорослішання в злиденній громаді в Європі. П’ятнадцятирічний Лоік та його десятирічний брат Тео живуть у колишньому шахтарському містечку Ланс у Франції. В умовах бідності й безробіття Лоік залишає школу. У той час, коли вчителі намагаються повернути його інтерес до навчання, матір Лоіка Патрісія докладає всіх зусиль, аби вберегти родину. Ця стрічка показує як руйнівні наслідки бідності, так і надію, що її можна знайти навіть у найбільш неочікуваних місцях.

Трейлер стрічки

Coal Heap Kids - Documentary Trailer - VA from Java Films on Vimeo.

Довідка:

З 5 жовтня 2018 року XV Мандрівний Docudays UA розпочинає свою подорож Україною. Найцікавіші документальні стрічки фестивалю побачать мешканці та мешканки понад 200 міст і містечок у 22-х областях України.

Головна тема цьогорічного фестивалю - «Рівні рівності», присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.

Дізнатися більше про Мандрівний Docudays UA можна на сайті проекту: travelling.docudays.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!