Перший крок до відновлення легкоатлетичної слави Кіровограда

21.08.13, 17:30

У Кіровограді відбулося підписання Меморандуму між ТОВ "Футбольний клуб "Зірка", Федерацією легкої атлетики України та Кіровоградською обласною державною адміністрацією про взаємовідносини щодо розвитку фізичної культури і спорту в області. Участь у підписанні взяли Андрій Іванович Ніколаєнко, голова обласної державної адміністрації, Ігор Євгенович Гоцул, президент федерації легкої атлетики України та Максим Станіславович Березкін, президент ТОВ “Футбольний клуб “Зірка”.


Коментуючи підписання Меморандуму, Ігор Гоцул відзначив, що це крок від слів до справ, і важливий крок, який означає, що нарешті втілюється у життя мрія багатьох кіровоградців про легкоатлетичне ядро на стадіоні «Зірка».

- Реконструюючи стадіон, ми створюємо центр зростання, який вплине не тільки на те, як буде розвиватися легка атлетика у Кіровограді та області, але й по всій Україні. Також це вплине на здоровий спосіб життя кіровоградців, тому я вдячний обласній владі та ТОВ «ФК «Зірка» за підтримку і обіцяю, що Федерація буде робити все можливе, щоб ця добра справа мала продовження, - пообіцяв Ігор Гоцул. За його словами, нині вже готується список обладнання, яке буде передано у Кіровоград, а також планується список турнірів, які можна буде провести у Кіровограді наступного року – як тренувальних зборів, так і національних змагань.

Максим Березкін, у свою чергу, подякував за ініціативу, що їх проявила Федерація легкої атлетики у плані реконструкції стадіону і підкреслив, що підписання Меморандуму – одне із найважливіших починань цього літа для Кіровограда та всієї області.

- На стадіоні, після будівництва легкоатлетичного ядра, буде проходити ще більше спортивних подій, а значить кіровоградці будуть частіше сюди приходити, спілкуватися, отримувати позитивні емоції, і це змінюватиме життя городян і життя у місті на краще. Від керівництва клубу можу сказати, що ми прикладемо максимум зусиль, щоб реконструкція пройшла якісно і у відповідні терміни, а стадіон після проведених робіт відповідав сучасним європейським вимогам, - пообіцяв Максим Березкін. Втім, він також зазначив, що ТОВ «ФК «Зірка» очікуватиме від Федерації легкої атлетики постійних консультацій щодо того, яким чином найкраще провести реконструкцію, а від влади – підтримки у питаннях  розширення площ стадіону, зокрема – будівництва вздовж вулиці Медвєдєва тренувальних полів.

Відповідаючи на такий запит від Максима Березкіна та підсумовуючи сказане підписантами Меморандуму, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко підкреслив, що дійсно із відродженням легкоатлетичного ядра на стадіоні в області починається Справа з великої літери.

- Я глибоко переконаний, що об’єднання наших зусиль виллється у нову спортивну програму для Кіровоградщини, котра сприятиме покращенню здоров’я дітей та дорослих, а також – додатковій популярності міста. Наша область - батьківщина талановитих спортсменів у гімнастиці, у плаванні, у багатьох видах спорту, і я впевнений, що тепер і для Королеви спорту, для легкої атлетики знайдеться гідне місце на Алеї спортивної слави регіону, - сказав очільник області.

З боку влади Андрій Ніколаєнко пообіцяв посильний і серйозний внесок, а не тільки іміджеву та інформаційну підтримку. У першу чергу - завантаження стадіону, бо найгірше, що може бути зі спортивною спорудою, це коли вона пустує. Тож, влада зробить все, щоб там тренувалися діти і молодь, щоб проходили змагання. Це стосується і питань, пов'язаних із виділенням землі під тренувальне поле.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!