Дикі кабани на Кіровоградщині таки здорові

01.11.13, 9:00
фото - http://kremgory.at.ua/
фото - http://kremgory.at.ua/

На Кіровоградщині організоване і триває спостереження в мисливських угіддях за дикими кабанами, дану роботу здійснюють 200 єгерів користувачів мисливських угідь області. Такий контроль з боку Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства обумовлений необхідністю своєчасного виконання завдань та доручень Державного агентства лісових ресурсів України, серед яких – особлива увага попередженню та виявленню африканської чуми свиней . Дане захворювання є вірусною хворобою свиней, яке проявляється лихоманкою, синюшністю шкіри та обширними крововиливами внутрішніх органів.

Наразі, за результатами проведених спостережень – загиблих або підозрілих на захворювання африканської чуми свиней, в мисливських угіддях Кіровоградщини диких кабанів не виявлено. Обласне управління лісового та мисливського господарства, спільно з користувачами мисливських угідь області, і надалі здійснюватиме подібні заходи.

Варто знати: 
Хворі на африканську чуму кабани – здебільшого лежать, кволі, в`яло піднімаються, пересуваються та швидко втомлюються. Вони мають слабкість у задніх кінцівках, хитку ходу, голова опущена, посилена спрага. Докладніше знає Гречка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!