Цікава Європа: як уникнути стереотипів у висвітленні євроінтеграції?!

30.01.14, 12:45
фото - http://www.treffpunkteuropa.de
фото - http://www.treffpunkteuropa.de

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів зі Східних, Центральних та Південних областей України на тренінг «Цікава Європа: як уникнути стереотипів у висвітленні європейської інтеграції», що відбудеться 9-10 лютого в Києві. Ситуація в Україні вимагає від журналістів максимально ретельного виконання своїх обов’язків. Учасники цього тренінгу отримають додаткові знання та навички для більш цікавого та коректного висвітлення питань європейської інтеграції. Скориставшись знаннями, отриманими протягом навчання, журналісти зможуть підготувати свої власні матеріали та взяти участь у конкурсі на найкращий матеріал з європейської тематики. Три кращі матеріали отримають призи.

Програма тренінгу передбачає :
- відносини між ЄС та Україною в контексті сучасної політичної ситуації в Україні;
- аналіз та спростування міфів щодо Угоди про асоціацію;
- аналіз економічних та соціальних наслідків від підписання Угоди про асоціацію з ЄС;
- типові помилки та стереотипи у висвітленні тематики ЄС;
- основні джерела інформації про європейську інтеграцію;
- діяльність проектів ЄС в Україні; огляд програм допомоги ЄС в Україні;
- візові та освітні питання: можливості навчання в ЄС;
- соціальні питання: медицина, освіта, права меншин;
- європейська та євразійська інтеграція: плюси та мінуси кожного вектору.

Місце проведення: м. Київ, вул. Ризька, 15 – офіс МГО «Інтерньюз-Україна». Час проведення: 9-10 лютого, 10.00-18.00. Умови участі: відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Для участі у конкурсі, будь ласка, заповніть ОНЛАЙН-АНКЕТУ. Дедлайн подачі заявок – 12.00 третє лютого (понеділок). Про результати відбору буде повідомлено не пізніше 18.00 третього лютого.

Тренери: Володимир Єрмоленко – доктор політичних студій (EHESS, Париж), директор європейських проектів МГО «Інтерньюз-Україна».    Анатолій Марциновський – кореспондент «Газети по-українськи», головний редактор сайту http://www.mediafreedomwatch.org  («Моніторинг свободи ЗМІ країн Східного партнерства»), що здійснюється за підтримки ЄС.

Довідка: Участь у тренінгу є безкоштовною. Організатори відшкодовують витрати учасників з інших міст на проїзд за маршрутом «Ваше місто – Київ – Ваше місто» та забезпечують проживання на одну ніч у Києві. Крім того, учасників забезпечують обідами та кава-паузами. Додаткову інформацію ви можете отримати в координатора тренінгу Марії Алесіної за тел. (044) 458 44 40 або (063) 396 12 15 та на e-mail – malesina@internews.ua Метою проекту «Цікава Європа: як уникнути стереотипів у висвітленні європейської інтеграції», що здійснюється за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”, є навчання групи журналістів зі Східних, Центральних та Південних областей України більш професійно та цікаво висвітлювати інформацію про європейську інтеграцію.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!