Легка атлетика: Все неможливе можливо!

02.02.14, 12:00

Кіровоградська область завжди мала дуже багато перспективних атлетів у дитячому та юнацькому віці, але до дорослої збірної доходили одиниці. Хтось скаже, що все вірно, що так і повинно бути! Можливо, проте на дорослому командному чемпіонаті України з легкої атлетики, який відбувся 27-28 січня в місті Запоріжжі, наш регіон за власний кошт (чи в борг) представляли лише 4 атлети (чоловіки) дорослого віку… Можна було б посприяти і заявити до участі в змаганнях більше, але за умови, коли були б ці спортсмени! Ми просто не можемо затримати їх в дорослому спорті з різних причин.


На мою думку, наші майбутні зірки гаснуть у перехідному періоді між дитячим і дорослим спортом. Поки вони навчаються в школі, частково у вишах - тренери можуть їх мотивувати до тренувань, до здійснення спільних мрій, а потім… А потім потрібно більше в цьому напрямку працювати всім спортивним функціонерам без виключення. Щоб збірники України, майстри, кандидати спорту та провідні тренери області, які вже мають утримувати свої сім’ї, не тягнулись до мрії «в борг» чи взагалі за власний кошт з надією на краще. Щоб молодь та юніори бачили намічений шлях, яким потрібно йти разом до перемог, хай навіть іноді падаючи, але неодмінно встаючи і ще рішучіше рухаючись вперед!


Після виборів президента та виконкому Федерації легкої атлетики Кіровоградської області наша тренерська робота набула ще більшого бажання до праці. Розпочалася реконструкція центрального стадіону регіону, де неодмінно має бути потужна легкоатлетична база для проведення тренувань не лише збірників області, а також змагань різного рангу. Губернатором області запланована масштабна реконструкція спортивного комплексу в міському дендропарку з віражами по колу, спорткомплексу на вулиці Яновського – думається, що майбутньої окраси міста, сучасного мультиплексу. До речі, там можна було б спробувати створити щось на зразок спортивного інтернату хоч би обласного значення, адже скільки обдарованих дівчат та юнаків є, наприклад, в сільській місцевості. Хочеться сподіватися на краще, бо зміни все ж таки відбуваються, і я вірю, будуть відбуватися.


А поки що, завдячуючи за основу лише нашим відданим атлетам та тренерам, Кіровоградська область гідно виступила на командному чемпіонаті України. Переможцем змагань став вихованець тренера СДЮШОР-2 імені В. Верхоланцева Геннадія Здітовецького, спартаківець, майстер спорту Дмитро Яковенко. Діма підкорив усі висоти до 220см включно з першої спроби здобувши перемогу, а потім «атакував» гросмейстерську висоту на рівні 228см - нормативу майстра спорту міжнародного класу, але поки що невдало.


5 місце здобув вихованець ШВСМ та тренерів Олександра та Олени Тесленко майстер спорту Денис Тесленко. Денис переміг у фіналі «Б» з бігу на 400м з результатом 49.4с. 6-м в фіналі «А» з бігу на 60м став майстер спорту, вихованець тренера ДЮСШ-2 В’ячеслава Нищеменка – Віталій Пархоменко. Час Віталія на дистанції 6.5с. Також 6-м з бігу на 800м став вихованець Павла Армашова та ОКДЮСШ «Колос» Олександр Шелест, який в фінальному забігу подолав дистанцію за 1.53хв. 7 та 10 місце з бігу на 3000м з перешкодами здобули Вікторія Маруценко та Дмитро Капінус відповідно. Тренують атлетів Наталія Абраменко та Володимир Політовський в СДЮШОР-2 та ДЮСШ-2 м. Кіровограда.  11-те місце в потрійному стрибку здобув ветеран «королеви спорту» Дмитро Корінний. І хоч результат Дмитра ще не той, до якого атлет прагне, слід взяти приклад з бажання та спортивного довголіття спортсмена 1981 року народження.


Особистими рекордами відзначились юні атлети для даних змагань: Олександр Роздобудько, Віктор Сенчишин, Марія Паладій, Настя Кожухар, Дмитро Кучеренко, Юлія Фірсова, Вадим Скворцов, Григорій Федоровський, які тренуються під керівництвом Вадима Приймака, Ігора та Олександра Шостака, Віктора Лизня, Володимира Абраменка, Сергія Ковальчука, Вячеслава Нищеменка, Галини Михалюкової. В результаті участі в командному чемпіонаті України збірна області посіла 15 місце серед регіонів, що, всупереч всьому, є досягненням в порівнянні з минулими роками.

автор - Ігор Шостак, ФЛАКО



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!