Кіровоградщина. Легка Атлетика. Повний комплект медалей!

03.02.14, 13:31
Євген Балаєнко, Євген Неруш та Євген Царенко
Євген Балаєнко, Євген Неруш та Євген Царенко

У Запоріжжі завершився юнацький чемпіонат України в приміщенні, де взяли участь більше 1000 учасників з усіх куточків України. 2014 рік для легкоатлетів, які виступають у цій віковій категорії, особливий. Адже декому з них випаде честь захищати кольори українського прапору на юнацьких Олімпійських іграх.

У другий день юнацького чемпіонату України в манеж «Запоріжсталь» завітали віце-президент ЄА (Європейська легкоатлетична асоціація) Карел Пильни та президент ФЛАУ Ігор Гоцул. Пильни також узяв участь у церемонії нагородження чемпіонів та призерів змагань.
Кіровоградська збірна приймала участь в юнацькому чемпіонаті в складі легкоатлетів від СДЮШОР-2, ДЮСШ «Спартак-2002», ДЮСШ-2, ОКДЮСШ «Колос» міста Кіровограда, а також районних ДЮСШ Новомиргорода, Гайворона та Олександрівки. Як повідомлялось у ЗМІ напередодні, першу медаль в актив нашої збірної приніс маловищанин Євген Неруш (ДЮСШ «Спартак-2002», тренер Олександр та Ігор Шостак). Слідом за Євгеном срібну медаль чемпіонату з бігу на 400м виборола учасниця юнацького чемпіонату світу Яна Качур (ДЮСШ «Локомотив», м. Гайворон, тренер Валерій Кузь). Час на дистанції срібної призерки - 56.97с.


Другий день змагань приніс нам очікуване золото чемпіонату та дві срібні медалі - це знову відзначилась Яна з бігу на 200м, де впевнено здобула перемогу з результатом 25.43с (норматив кандидата в майстри спорту) серед дівчат. В секторі для потрійного стрибку відзначилась вихованка СДЮШОР-2 (тренер Геннадій Здітовецький) Анастасія Думчева. Настя 4-ма сантиметрами поступилася переможниці, показавши високий результат 12м 34 см. Також, у перший день змагань Анастасія посіла 5 місце в секторі для стрибків у довжину, програвши третій сходинці 5 сантиметрів з результатом 5м 39см.

Останню медаль юнацького чемпіонату здобула юнацька збірна області з комбінованої естафети 100м+200м+300м+400м. Квартет у складі бронзового призера з бігу на 60м Євгена Неруша (маловисківське відділення ДЮСШ «Спартак-2002», тренер Олександр та Ігор Шостак), Євгена Царенка (ДЮСШ-2, тренер В’ячеслав Нищеменко), Володимир Кожухівський (ДЮСШ Олександрівська, тренер Вадим Приймак), Денис Піменов (Новомиргородська ДЮСШ, тренер Олександр Дарієнко) вибороли срібну медаль з результатом 2 хв. 06с.

На фоні головних тріумфів збірників Кіровоградської області не можна не відзначити успіхи інших легкоатлетів нашої «дружини».
Високим результатом 52.7с з бігу на 400м відзначився вихованець Новомиргородської ДЮСШ Денис Піменов. Підопічний Олександра Дарієнка посів почесне 6 місце серед юнаків, які на рік доросліші від Дениса. Закрила шістку кращих стрибунів потрійним вихованка ДЮСШ-2 (тренер В’ячеслав Нищеменко) Альона Дюбанова. Тренуючись під керівництвом нового наставника Альона досягла високого особистого рекорду на рівні 11м 59см.

Не перестають радувати учні одного з найкращих тренерів області Геннадія Здітовецького. 5 та 6 місце спартаківців Ігора Кушнікова та Євгена Балаєнка (СДЮШОР-2) зі стрибків у висоту (195см та 190см відповідно) вселяють віру в нові перемоги. Жіноча четвірка в складі Катерини Дзюбіної та Анни Гвритішвілі (СДЮШОР-2, тренер Володимир та Наталя Абраменко), Яни Качур та Анастасії Думчевої в комбінованій естафеті посіли 8 місце. Особистими рекордами та бажанням перемагати слід відмітити Анастасію Каргаполову та Аріну Бичкову, Анну Медведєву та Миколу Медведенка, Ілону Заіку та Анну Кучеренко, Юлію Петренко та Дар’ю Павлюк.

В загальному заліку серед ДЮСШ України команда СДЮШОР-2 імені В. Верхоланцева посіла 6 місце, а Кіровоградська область - 9 місце серед областей (2013 рік – 13 місце). Данні змагання підтверджують успіх юнацької легкої атлетики на Кіровоградщині, а рекордні 5 медалей чемпіонату ставлять перед учнями, тренерами та їх керівниками одну мету – не загубити, а примножити!

автор - Ігор Шостак, прес-центр ФЛАКО



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!