«Історія рідного краю» номінована на премію «Українська книжка року»

15.02.14, 14:00

Комітет з присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року», який очолює письменник Іван Драч, серед чималого числа претендентів у номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» переможцем визначив посібник для школярів «Кіровоградщина. Історія рідного краю», видавництво ТОВ «Імекс – ЛТД» і вніс Президентові України пропозицію до проекту відповідного Указу, пише сайт ОДА.

– Справді – знакова подія у книговиданні нашої області, адже вперше книга- посібник для школярів, написана, зібрана, видана за кошти обласного бюджету, і саме кіровоградцями, може здобути таку високу премію, – наголошує координатор проекту, начальник управління інформаційної діяльності ОДА Євгенія Шустер.

– Вчора, коли нам зателефонували із Держкомтелерадіо України, одразу пригадалося, як народжувалася Історія. Від настійливого нагадування автора ідеї, куратора однойменної регіональної ініціативи Сергія Миколайовича Ларіна – до жорсткого контролю керівника проекту Олександра Шаталова.

Скільки годин витрачено на творчі і професійні дискусії у так званому «Артпідвалі» «Імексу» усім авторським колективом, очолюваним талановитим істориком, науковцем проректором КДПУ ім. Винниченка Іриною Козир.

– Таку роботу ми зробили вперше, тому обов’язково маємо іще раз подякувати Тамарі Самиляк – гендиректору видавництва «Імекс», справжньому художнику цієї книжки – дизайнеру Ірині Павловій і відомому кіровоградському краєзнавцю Олександру Чуднову, який віддав цій книжці чимало яскравих історичних та художніх ілюстрацій, – зазначила Євгенія Шустер.

«Історія рідного краю» вже отримала обласну премію імені Ястребова, проте отримати шанс стати «Кращою книжкою року» дуже хотілося, але не вірилося до останнього, бо вже надто відомі видавничі центри номінувалися на здобуття такої нагороди (розмір премії 100 тис. грн.).

Як зазначила Євгенія Шустер , управління, що координує книговидання, не зупиниться на досягнутому.

– Ми маємо безліч гарних проектів краєзнавчого змісту, які підготовлені минулого року, готуються до видання у нинішньому. Це і дослідження Василя Даценка про трагедію «Зеленої брами», це «місцева» шевченкіана Юрія Матівоса, Валерія Корнійця, Григорія Клочека. Завершено роботу над цікавим альбомом «Єлисаведградське кавалерійське училище». Одне слово, історія нашого краю дійсно справжнє джерело для наукових досліджень, розвідок, осмислення і вона заслуговує на широке коло читачів, особливо молоді.

Такий успіх, будемо сподіватися, що Глава держави підтримає рішення Комітету премії, надихне на нові, яскраві проекти, тим більше, що книговидання, місцевих авторів активно підтримується і обласним Благодійним фондом «Розвиток Кіровоградщини».




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!