Книгарня щастя

24.03.14, 9:30

 "А чи знаєте Ви, що сьогодні за день?" Саме з цією фразою зверталися бібліотекарі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка до кіровоградців, запрошуючи їх відсвяткувати Міжнародний день щастя в рамках акції «Щастя за гроші не купиш!».

День щастя – дуже молоде свято, адже рішення, щодо його відзначення, було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН лише в червні 2012 року. Саме тоді було вирішено відзначати його щорічно 20 березня. Дата святкування була обрана не випадково: 20 березня — День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi і сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Планети.

Бібліотекарі ґрунтовно підготувалися до «найщасливішого дня року», тож на відвідувачів акції чекало безліч приємних та цікавих несподіванок. Вже на порозі бібліотеки проходило бліц-тестування «Чи щаслива Ви людина?», в рамках якого учасники заходу могли оцінити свій рівень щастя, пройшовши психологічний тест. Далі на відвідувачів чекали цікаві майстер-класи. Разом з бібліотекарями учасники акції створювали цікаві поробки – весняні сонечка та «топіарій» - дерево щастя.

 Спільно з викладачами та учнями Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування відбувся майстер-клас «Чарівні квіти». Усі бажаючи навчались створювати чудові квіти власноруч – троянди, проліски, крокуси та нарциси - одну квітку або, навіть, цілий букет. Квіти були всі різні, але такі прекрасні. Також дівчата підготували цілу виставку власних робіт з паперових квітів. Ця весняна краса милувала очі відвідувачів, дарувала найпозитивніші емоції та враження.

На тих, хто цінує інтелектуальний відпочинок, чекали велика книжкова виставка «Щастя в кожного своє!» та інтелектуальна гра «Щастя знає, кого шукає!». Кожен міг стати щасливішим, погортавши улюблену книгу або отримавши нові знання в ході вікторини.

Тут кожен міг зробити більш щасливими не лише людей але й тварин, подарувавши їм частинку щастя. Зробити це можна було за допомогою членів організації захисту тварин «БІМ». Вони організували велику виставку поробок на тему тварин, які можна було не лише переглянути, але й придбати на згадку. Всі виручені кошти підуть на підтримку та допомогу бездомним тваринам, якими й опікується організація.

Особливою популярністю цього дня користувалась велика срібляста коробка зі «щастям»! Так, адже саме в ній знаходились заповітні «мішечки щастя», які міг отримати кожен учасник акції, здійснивши відповідний обмін. У time of exchange «Щастя на обмін» була лише одна умова – щастя можна обміняти на все, крім грошей. Кожен відвідувач прагнув отримати символічний «мішечок зі щастям», тож в обмін на нього віддавали свої улюблені та необхідні речі – блокноти, прикраси, різноманітні канцтовари, чохли для мобільних телефонів та дзеркальця. «За щастя – нічого не шкода!» - зазначила одна з учасниць обміну, знімаючи з руки гарний браслет.

 Дуже символічним стало спільне «дерево щастя». На нього кожен відвідувач акції вішав один або кілька листочків з визначенням, що для нього є щастя. Кожен відзначав щось своє, особисте - це і взаєморозуміння, і кохання, здійснення мрій, дружба та здоров’я, гроші або ж гарна робота.

Багато листочків на спільному «дереві щастя» було з написом «мир». Дійсно, сьогодні, в такий складний для нашої країни час, саме мир кіровоградці вважають найголовнішою запорукою щастя. Ми, в свою чергу, також приєднуємось до цієї думки і бажаємо усім українцям миру, злагоди та великого щастя!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!