​Водоспад “Дівочі сльози”, сплав на байдарках і інші враження від Прикарпаття

24.07.14, 18:00

Кіровоградці їздили до Національного природного парку «Дністровський каньйон» на семінар щодо організації рекреаційно–реабілітаційних програм для осіб з інвалідністю в природних умовах.

На семінар були запрошені представники громадських організацій та волонтери з усієї України. Учасники семінару ознайомились із основними вимогами організації та проведення рекреаційно-реабілітаційних програм для осіб з інвалідністю в природних умовах, сучасними методиками та особливостями і технікою сплаву.

Але найцікавіше й найяскравіше було проведення сплаву по річці Дністер у супроводі досвідчених інструкторів. Сплав відбувався в Дністровському каньоні, який відомий своїми мальовничими панорамними краєвидами з високих крутих берегів, чарівними ранковими туманами, сріблястими водоспадами, травертиновими скелями, що нависають над водою, печерами та гротами, в яких здавна шукали усамітнення відлюдники та ченці. Іноді під час сплаву по Дністру здається, що навкруги за сотні кілометрів немає ні душі. Місце дійсно чарівне - тиша і спокій, неголосне дзюрчання спадаючої води і чудовий запах гірської хвої створює зворушливе почуття і спокійний настрій.
Водоспад “Дівочі сльози” має неповторну особливість в тому, що тут казково поєднується спадаюча вода з хащами ліаноподібних водоростей, створюючи при цьому ефект дівочих сліз.Вода у водоспаді виявилася дуже теплою, так що всі вирішили скупатися - просто непередавані відчуття стояти під вируючими водами.
На стоянці нас чекає автобус і ми їдемо до наметового містечка втомленні, але щасливі, де вже нас зачекались найгарніші кухарі, які приготували нам смачну вечерю. Вранці підіймаємось від приємного сніданкового аромату, робимо розминку і ранкове купання та сніданок.Холодно, але чи часто нам доводиться перебувати майже у пiдвiшаному станi мiж двома водами (рiчкою i дощем), усміхаємось теплим краплинам лiтньої зливи. Незабутньо!
Незабутня поїздка до перлини Тернопільської області - Джуринського водоспаду. Він є найбільшим водоспадом на Поділлі. Його висота близько 16 метрів, а гуркіт води лунає на кілька сотень метрів. Йдучи до Джурина розумієш, чому урочище назвали Червоним: без перебільшень і земля, і каміння тут червоного кольору. Спускаємось по червоній доріжці не більш трьох хвилин і перед очима відкривається неземна краса, а прохолодні бризки водоспаду в спекотний літній день не зрівняються ні з чим.

- Я просто закохалась в Західну Україну! І висловлюю величезну подяку організаторам семінару - Всеукраїнському громадському обєднанню «Національна асамблея інвалідів України» та голові товариству «Зелений хрест» м. Львів Олександру Волошинському за чудову організацію і атмосферу пригод, - пише голова Кіровоградської обласної організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері» Людмила Шукрута.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!