Пориньте у дивосвіт мистецтва, відкрийте нові грані дитячої Шевченкіани!

03.10.14, 14:00

Геній Леонардо да Вінчі дійшов висновку, що «Малярство – це німа поезія,а поезія – промовисте малярство». За свідченням самого Т. Г.Шевченка, малювати він почав з раннього дитинства – “хрестами й візерунками з квітками.” Саме малювання змінило його долю і стало розрадою на теренах життя. В умінні розкрити і показати внутрішній світ людини найбільше втілився талант Т. Шевченка-портретиста.

На експозиції дитячих малюнків «До України серцем пригорнусь…», що відкрилась 30 вересня у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів обласної бібліотеки для дітей, представлено кращі роботи учнів Кіровоградської дитячої художньої школи ім.О.О. Осмьоркіна, які своєю тематикою асоціюються з творчістю Т.Г. Шевченка – і як поета, і як художника.

Виставка цікава портретними втіленнями особистості Кобзаря та майстерною технікою виконання кожної роботи. Тут є і оповиті романтичним серпанком, бунтарською силою та народною мудрістю образи поета, портрети зі схованою перспективою та ілюстрації - як результат осмислення творів великого Кобзаря.

Малюнки виконанні гуашшю і олівцем, всі - із самобутнім колоритом , зі щирим дитячим баченням, відчуттям і відтворенням прочитаного. Особлива роль в підготовці виставки належить дирекції КДХШ ім. О. О. Осмьоркіна та викладачу, члену Національної спілки художників України, Смичеку І. В., які на відкриті ділилися цікавими фактами з життя Шевченка – художника і презентували непересічні картини своїх вихованців. Виставка буде доступна для перегляду протягом місяця. Пориньте у дивосвіт мистецтва, відкрийте нові грані дитячої Шевченкіани.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!