У Кіровограді відбувся тренінг “Використання соціальних мереж та інших новітніх медіа з метою популяризації та адвокації питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї”

04.11.14, 10:30

Учасники Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров'я та Планування Сім'ї навчались сучасним технологіям роботи з інформацією.

Інтернет-технології оточують нас усюди: ми користуємось соціальними мережами, шукаємо довідкову інформацію, робимо покупки, читаємо новини у всесвітній мережі. Інтернет є потужним джерелом розповсюдження інформації, то чому б його не використовувати для популяризації та адвокації питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Для того, щоб робота з новітніми інструментами була ефективною, а продукт- цікавим, в рамках виконання проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвиткубуло організовано тренінг для представників НУО, які входять до Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров'я та Планування Сім'ї.

Отже, майже три десятки громадських активістів з'їхались до Кіровограда, зібрались у студії на Дворцовій, де двоє тренерів - Вікторія Талашкевич (Кіровоградський прес-клуб) та Ольга Гріднєва (НРГО «Турбота») протягом двох днів відкривали можливості різноманітних веб-ресурсів та ділились власним досвідом, щодо того, які інструменти допомагать ефективніше просувати інформацію про зебереження репродуктивного здоров'я серед населення.

В програмі тренінгу були навички роботи з популярними соціальними мережами: facebook, Twitter, Instagram, foursquare, адже сучасна молодь не проводить жодного дня, щоб не зазирнути на свою сторінку. Обговорювались питання оптимізаіцї розповсюдження повідомлень в різні мережі, секрети створення аудиторії і взаємодії з нею.

Багато часу учасники тренінгу присвятили роботі з веб-сервісами, орієнтованими на фото і відеоматеріали, адже прозвітувати про проведений захід можна не лише докладно, але й так, щоб яскрава і незвичайна фото чи відеопрезентація залучили нових учасників до майбутніх акцій, привернули увагу до діяльності організації.

Тренер Вікторія Талашкевич прокоментувала журналісту сайта Тусовка роботу на тренінзі:

“Інтернет дає багато можливостей і ті веб-сервіси, які існують, розробляються такими, щоб бути максимально зручними і доступними навіть для користувачів-початківців. Треба лише розпочати користуватись цими ресурсами! Наприклад, вже після першого тренінгового дня учасники ділились власноруч створеними роликами, які змонтували просто під час вечірнього відпочинку! Активістам громадських організацій варто максимально користуватись можливостями, які надає інтенет і наповнювати веб-простір суспільно-корисною інформацією!”

У програмі тренінгу було також знайомство з ресурсами, які допомагають ефективно організувати співпрацю всередині НУО чи розробку спільних проектів з організаціями – партнерами. Навіщо кілька разів пересилати один одному документ, плутаючись у версіях, змінах та редакціях? Можна організувати спільну роботу над проектом чи програмою, створити он-лайн реєстрацію чи опитувння і обробляти результати не вручну.

Практичні завдання, які були передбачені у програмі тренінгу, дозволили учасникам не лише набути практичні навички, але й спробувати застосувати їх у своїй діяльності.

Семінар



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!