Три літні майданчики у центрі Кіровограда влада демонтуватиме примусово

06.01.15, 18:00

У передостанній день року, що минув, сплив і термін добровільного демонтажу тимчасових споруд - літніх майданчиків, - по вулиці Дворцовій, власники яких не прибрали свої об’єкти торгівлі після закінчення літнього сезону. "Розміщення таких споруд повністю суперечить чинному законодавству України щодо порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, - відзначив заступник міського голови Сергій Васильченко. - Крім того, такі споруди аж ніяк не прикрашають центр нашого міста, улюблену зону відпочинку кіровоградців". Про це пише сайт Кіровоградської міської ради.

Спеціально створена міська комісія з демонтажу майданчиків направила приписи керівникам п’яти закладам громадського харчування: кафе “Мокко”, ресторан “Черчіль”, ресторан “Primo Violino”, кафе “Віденська кава” та кафе “Бест бургер” з вимогою демонтувати до 30 грудня самовільно встановлені павільйони по вулиці Дворцовій (можете за посиланнями подивитись, як виглядали майданчики у кожному кафе).

Днями заступник мера Сергій Васильченко особисто перевірив виконання згаданих вище приписів. Дві кав’ярні - “Бест бургер” та “Віденська кава” законослухняно демонтували свої літні майданчики. Троє інших не поспішають з демонтажем, очевидно очікують розвитку подій.

- Наступні наші дії будуть маловтішними для власників закладів, - говорить Сергій Васильченко. – Оскільки підприємства добровільно не погодилися звільнити територію вулиці від “самобуду”, це у примусовому порядку зроблять комунальні служби за відповідним рішенням виконавчого комітету міської ради.

До речі, про власників. Кафе "Мокко" та паб "Черчіль" знаходяться у приміщеннях, що належать до комунальної власності обласної ради, тож вплинути на них, мабуть, одним дзвінком\розмовою міг колега-партієць в.о.мера (Івана Марковського) - голова облради Олександр Чорноіваненко. Не зміг чи не захотів - інше питання. Що стосується ресторану "Primo Violino", то він знаходиться у власності родини народного депутата Станіслава Березкіна, з яким, очевидно, теж можна було б зустрітися і переконати нардепа, як публічну особу, не мати скандала. Знову ж таки, чомусь, замість діалога почалася бумажна "тяганина".

Нагадаємо також, що до складу виконавчого комітету входить чимало людей, які приймають рішення голосуванням, тож буде цікаво подивитися, хто з них - постійних відвідувачів згаданих ресторанів, - проголосує за примусовий демонтаж....



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!