Сьогодні 2 квітня - Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизма!

02.04.15, 16:00

Сьогодні, 2 квітня, Центр реабілітації дітей-інвалідів відзначив Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизма

День розпочався з прикрашання Центру у блакитний колір, стрічками, кульками та різними дитячими поробками. Метою сьогоднішньої акції було привернути увагу до себе блакитним одягом або деталлю одягу та розповісти про людей, які знаходяться поряд з нами – людей із розладами спектру аутизма.

Працівники разом з батьками дітей з аутизмом та волонтерами вийшли на вулиці міста та розповсюдили інформаційні буклети та блакитні повітряні кульки. А в цей час у закладі проходив майстер-клас по виготовленню блакитних браслетиків. А в групі діти разом із батьками та волонтерами зробили величезну стрічку – пазл – символ аутизма. На заході були присутні студенти факультету корекційної педагогіки Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та священнослужителі Кіровоградського кафедрального собору Андрій Бобрік та Іван Верескун.

Нагадаємо, що багато фахівців вважають аутизм не психічним захворюванням, а, скоріш, особливостями психіки. Аутисти зовсім беззахисні перед навколишнім світом - він ранить їх не лише злобою та агресією, а, навіть, будь-якими іншими проявами. Крім того, серед аутистів чимало людей із високим рівнем інтелекту, але інтелекту невербального - аутистам надзвичайно складно взаємодіяти з навколишнім світом.

"Хочу скажу, що люди з аутизмом мають атипічні сенсорні реакції, які є і в мене і, можливо і у вас. Я наприклад, не можу виносити «кусючий» одяг -до оскаженіння бісить!", - говорить директор Центру Анна Заботкіна. - "Тож, я хочу особисто привітати всіх людей, які мають розлади артистично спектру з сьогоднішнім днем!"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!