Факультет іноземних мов бере участь у програмі "Активні громадяни"

22.05.15, 16:00

Днями на факультеті іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету пройшов міні-тренінг, фактично - презентація програми «Активні громадяни» (Active Citizens). Провела захід випускник програми - Вікторія Талашкевич, керівник Кіровоградського прес-клубу - для студентів першого курсу.

Програма, про яку йде мова, впроваджується у світі з ініціативи Британської Ради і спрямована на збільшення індивідуальних внесків громадян, які мають вплив в своїй громаді. Загальна мета всіх дій - це досягнення сталого розвитку на локальному та глобальному рівнях. Тож, програма «Активні громадяни» забезпечує громадян інструментами та підтримкою для кращого розуміння, яким чином співпрацювати з людьми з різними світоглядами. А знання - чи це не найкращий інструмент?!

Про те, що таке громада, яка роль людини у громаді, якою може бути влада і як на неї впливати, і йшла мова під час тренінгу. Аудиторія була обрана не випадково, адже у Україні проект розрахований саме на розвиток серед молоді знань та навичок, які б сприяли міжкультурному діалогові та вирішенню конфліктів в масштабі всієї держави.

- Найближчим часом, а саме 11-12 та 13-14 червня ми разом із Катериною Заботкіною (це волонтер, учениця Кіровоградського педагогічного ліцею) проведемо у Кіровограді два дводенних тренінги за програмою «Активні громадяни». І ще один тренінг - у районі області. Результатом всіх тренінгів мають стати проекти соціальної дії, які, у разі їх грунтовності, може підтримати фінансово Британська рада, - розповідає Вікторія Талашкевич. І дякує керівництву факультету іноземних мов та окремо Спілці англійської мови - за сприяння в організацвії спілкування з молоддю. Тож, слідкуйте за анонсами / оголошеннями про тренінги на сайті "Тусовка", беріть участь, будьте активними!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!