Микола Галицький презентував свою книгу «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)»

28.08.15, 12:00

27 серпня у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Чижевського відбулися Краєзнавчі студії, на яких завідувач меморіального музею М.Л.Кропивницького Микола Олександрович Галицький представив свою книгу «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)»

Автор збірки розповів про ідею народження книги, внесок митців-земляків в надбання світової культури. Книга вміщує матеріали про видатних корифеїв сучасного театру ім. М. Кропивницького. Це і сам пастор Кіровоградського театру корифеїв М. Кропивницький, а також його сучасники: П. Саксаганського, М. Садовського, Г. Затиркевич-Карпинську, М. Старицького, П. Ніщинського, Ф. Левицького, І. Мар’яненка. У деяких статтях розповідається про творчість спадкоємців традицій І. Казнадія, М. Донця, І. Кравцова, про колишнього керівника музею В. Яроша, описується історія сучасного обласного лялькового та аматорських театрів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!