Футбол: До зустрiчi в Олександрiї!

24.09.15, 14:00

Перший бій «Зірки» з ФК «Олександрія» в 1/8 фіналу Кубку України завершилося бойовою нічиєю, яка дає більше шансів на продовження боротьби нашим суперникам. Але як би там не було, остаточні підсумки цього двухраундового протиборства ми будемо підводити тоді, коли прозвучить фінальний свисток у повторній грі на полі олександрійців.

Сказати, що кубковий матч викликав підвищений ажіотаж у Кіровограді - це нічого не сказати. Навіть ті, хто не є палким шанувальником футболу, залишивши осторонь свої справи, прийшли в середу ввечері на стадіон «Зірка». Хоча проводився попередній продаж квитків, наші вболівальники, в більшості своїй, як звичайно, вирішили прийти на гру безпосередньо перед її початком. Тому черги в каси були дуже солідними і досить багато глядачів не побачили початок протистояння. І все ж повболівати за улюблену команду зібралося більше 7000 кіровоградців. А підтримати своїх футболістів з Олександрії приїхали 250 відданих прихильників.

Цей поєдинок повинен був стати додатковою перевіркою сил для нашої команди в протиборстві з серйозними конкурентами, які вже встигли непогано зарекомендувати себе в еліті українського футболу. Недавня розгромна перемога олександрійців в Лізі Парі-Матч над львівськими «Карпатами» говорила сама за себе. І це при тому, що 7 підопічних Володимира Шарана були травмовані. Додаткову інтригу дуелі додавав той факт, що кіровоградці не могли виграти у земляків-суперників більше 10 років. Так що настрій у підопічних Сергія Лавриненко був рішучий. Якщо говорити про стартові склади, то тренерський штаб «Олександрії» залишив у запасі гравців основної обойми: Грицука, Пономаря, Старенького і Банаду, надавши шанс показати свої найкращі якості номінальним резервістам Матвєєву, Козаку, Чорнію і Таргамадзе, який поки що не набрав оптимальних кондицій. Місце у воротах зайняв Леванідов, який замінив серйозно травмованого Новака.

У «Зірки» все було більш-менш передбачувано. Здивувала хіба що поява на останньому рубежі новачка Євгена Паста, на досвід якого була зроблена ставка. А підсилити гру, за необхідності, могли Чичиков, Акименко, Каваців і Загальський. Зрозуміло, що почали суперники почали досить обережно, придивляючись один до одного. На 6-й хвилині господарі поля заробили перший кутовий, який, втім, особливої вигоди не приніс. До цього моменту підопічні Сергія Лавриненка вже більше контролювали м'яч, а гості воліли діяти від оборони в розрахунку на швидкі контрвипади. Один з них привів до небезпечного моменту, коли Андрій Запорожан, на підступах до штрафного, на замаху прибрав захисника, але удар метрів із 17-ти все ж був заблокований і м'яч пішов на кутовий. Наші атакуючі дії більше будувалися лівим флангом, де активно діяли Щедрий і Бацула. Саме Щедрий заробив кутовий, після якого по воротах пробивав Кучеренко. Владислав Леванідов з величезними труднощами цей «постріл» парирував. Але м'яч підхопив той же Кучеренко, прострілив вздовж воріт, змусивши захисника гостей зіграти рукою у своїй штрафній площі. Арбітр без роздумів вказав на «точку» і все той же Кучеренко на 12-й хвилині холоднокровно реалізував пенальті - 1:0.

Незабаром можливість збільшити рахунок мав Андрій Мостовий, але головою пробив трохи вище поперечини. Підопічні Сергія Лавриненка продовжували атакувати й на 16-й хвилині по лівому флангу в штрафний увірвався Локтіонов. Але його передача виявилася неточною і м’яч потрапив до рук воротаря суперників. Олександрійці відповіли небезпечним випадом, коли Полярус зробив передачу до штрафного на Козака, удар якого з нижнього кута «потягнув» Паст. Від рук воротаря «Зірки» м'яч ударився об стійку воріт і пішов на кутовий. І все ж, підопічні Сергія Лавриненка в атаці виглядали гостріше. На 22-й хвилині настирливий Локтіонов прийняв хорошу передачу недалеко від воріт, непогано обробив м'яч, але пробив прямо в Леванідова. У середині першої половини зустрічі гра пішла на зустрічних курсах. І ось уже Запорожан з дальньої дистанції перевірив пильність Паста: наш голкіпер зіграв впевнено. Слідом господарі провели чергову атаку лівим флангом із подальшою подачею в штрафний майданчик Андрієм Бацулою. Тут вже Леванідов був напоготові й на виході перервав цю передачу. На 29-й хвилині Локтіонов на груди прийняв м'яч на лінії штрафної площі і з розвороту пробивав у дальню «дев'ятку»: трохи вище воріт.

Відповідь наших суперників виглядала не менш небезпечно. На передачу за спину захисникам «Зірки» відгукнувся Козак і головою перекинув м'яч через Паста – але й вище поперечини. І через хвилину у нас ледь не відзначився Мостовий, який випередив захисників і вискакував на самоті до воріт, але часу для прийняття рішення у Андрія було замало. Удар у хавбека «Зірки» з лінії штрафного не вийшов і м'яч пішов убік від воріт. На 42-й хвилині передачу Кучеренка назад ледь не перехопили олександрійці. На щастя, Паст виявився трохи швидшим за суперників і ліквідував загрозу. А через дві хвилини підопічні Володимира Шарана заробили штрафний. До м'яча підійшов, практично непомітний до цього, Таргамадзе і чудовим ударом у «дев'ятку», метрів з 25-ти відновив рівновагу - 1:1. Як поділилися з нами олександрійські колеги, Давід, за день до матчу, протягом 30 хвилин на тренуванні відпрацьовував такі удари, що і принесло свої плоди в ході важливого матчу. З нічийним результатом суперники й пішли на перерву, продемонструвавши в першому таймі досить цікаву та якісну гру. З перших хвилин другого тайму у гостей на поле вийшов Голенков, який замінив Чеботаєва. А в атаку пішли кіровоградці. Мостовий, після передачі зліва, перестрибнув захисників, але, як і в першому таймі, головою пробив вище воріт. На 55-й хвилині Сергій Лавриненко, в прагненні посилити атакуючі дії, кинув у бій Ігоря Загальського, який замінив Григорія Баранця. У ці хвилини ініціативою більше володіли підопічні Володимира Шарана.

На 58-й хвилині грубої помилки припустився Олександр Кучеренко, «подарувавши» м'яч супернику. Артем Полярус вийшов один на один із воротарем кіровоградців, обіграв Євгена Паста, але Кучеренко встиг повернутися назад і виправитися, в підкаті вибивши м'яч на кутовий. Наші суперники стали діяти більш організовано в середині поля й на підступах до свого штрафного, внаслідок чого в нападі у гравців «Зірки» мало що виходило. І все ж, на 62-й хвилині Артем Щедрий зважився на дальній удар, але м'яч пройшов у лічених сантиметрах від правої стійки воріт Леванідова. Зміцнюючи середню лінію поля, Володимир Шаран випустив на поле опорного хавбека Євгена Банаду, який замінив не надто активного Чорнія. Тренерський штаб господарів відповів своєю заміною: замість Локтіонова у гру вступив Олексій Чичиков. На 68-й хвилині у штрафний суперників вривався Щедрий, проте пробити нашому атакуючому півзахиснику не дозволили гравці оборони «Олександрії». За 15 хвилин до кінця основного часу матчу олександрійці відійшли назад у розрахунку на швидкі контратаки. Подолати солідний оборонний заслін суперників у господарів поля не виходило. Пристрасті на полі розпалювалися й після жорсткого єдиноборства Чичиков відповів на грубість візаві та заробив попередження. На 76-й хвилині Володимир Шаран провів заключну заміну, випустивши на поле, замість автора гола Таргамадзе героя попереднього поєдинку з «Карпатами» Віталія Пономаря, який, втім, особливо себе нічим не проявив. А Сергій Лавриненко спробував загострити гру в атаці за рахунок Олександра Акименка. На жаль, ще одне попередження у нас отримав Владислав Лупашко, який пропустить наступну гру в кубку.

На 80-й хвилині олександрійці порушили правила поблизу свого штрафного, на лівому фланзі. Суперники винесли м'яч від своїх воріт, але була ще одна подача, тепер уже праворуч, яку головою в падінні замикав Акименко: вище воріт. У заключні хвилини гості більше зосередилися на захисті, а господарям поля не вистачало швидкості у прийнятті рішень та вигадливості в атакуючих діях. На 88-й хвилині небезпечно пробивав зі штрафного Сухоцький, коли м'яч опустився на сітку воріт Паста. Тут же підопічні Сергія Лавриненка провели свою атаку, коли партнери вивели до штрафного майданчика Чичикова. Захисники вибили м'яч на кутовий, після подачі якого впевнено зіграв Леванідов. У компенсовані арбітром 4 хвилини кіровоградці подали два кутових поспіль, але вигоди зі стандартів не видобули. У заключній небезпечній атаці матчу трішки не встиг на передачу за спину захисникам Акименко і незабаром пролунав фінальний свисток арбітра. Цікаве й насичене справжньою боротьбою протистояння завершилося, в цілому, закономірною нічиєю - 1:1. Що ж, доля володаря путівки до чвертьфіналу Кубка України тепер вирішиться 28 жовтня, коли команди знову зустрінуться, але вже в Олександрії. Перевага після результативної нічиєї на боці підопічних Володимира Шарана, адже нашій команді на полі суперників обов'язково потрібно буде забивати. Втім, характер першого поєдинку показав, що «Зірка» здатна на рівних протистояти представникам еліти. Будемо сподіватися, що наша безвиграшна серія в матчах з олександрійцями перерветься на полі КСК «Ніка». На традиційній післяматчевій прес-конференції головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран зазначив, що його підопічним було приємно грати на такому сучасному стадіоні й за гарної підтримки численних місцевих вболівальників.

За словами В. Шарана, «Зірка» має такий потенціал, що повинна грати у Прем’єр-лізі, оскільки деякі гравці вже демонструють досить високий рівень майстерності та й мають досвід виступів на вищому рівні. Щодо дій команди у першому таймі, то його підопічними було допущено ряд помилок, але, зрештою, вдалося вирівняти гру. Проте «Зіркою», на думку тренера олександрійців, було створено значно більше гострих моментів. Нарікання тренера також викликали мікротравми та проблеми зі здоров’ям мало не половини основного складу. Гравці, які вимушено зайняли місце травмованих, гідно замінили своїх партнерів по команді. Хоч установка була грати на перемогу, не все вдалося в цьому матчі, тепер необхідно зосередитись на чемпіонаті, а завдання в Кубку України доведеться вирішувати вдома. Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко привітав усіх зі святом футболу. Коментуючи події матчу, Сергій Дмитрович відзначив, що свою гру олександрійці вибудовували від оборони, швидко та стрімко переходячи до атакувальних дій. Щоб команда добре діяла на двох фронтах необхідно мати довгу лаву запасних гравців, яку суперники, на відміну від «Зірки», мають. Тож і виглядали в декількох моментах, особливо у другому таймі, більш свіжими. Але кіровоградці з поставленими завданнями впорались і навряд чи можна звинувачувати голкіпера у пропущеному м’ячі, адже такий гол-красень від Таргамадзе із розряду тих, що не беруться. В підсумку, гру завершено з нічийним рахунком, а щоб вигравати – треба забивати на один м’яч більше. Отже, за словами Сергія Лавриненка, команди зберегли інтригу на другий матч, який все розставить на свої місця. А поки що всі думки гравців та тренерів «Зірки» пов’язані з майбутніми поєдинками в чемпіонаті України, де потрібно відстоювати лідерські позиції.

«Зірка» (Кіровоград) – ФК «Олександрія» (Олександрія) – 1:1 (1:1). 23 вересня 2015 року (середа). Початок матчу о 18:00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 7230 глядачів. +27 С. Кубок України. 1/8 фіналу. Перший матч. Арбітр: Митровський Михайло (Ужгород). Асистенти арбітра: Шлончак Семен (Черкаси), Войтюк Олександр (Запоріжжя). 4-й арбітр: Кривушкін Дмитро (Харків). Спостерігач арбітражу: Котенко Євген (Суми). Офіцер безпеки: Болгарін Віктор (Кіровоград). Директор матчу: Володін Володимир (Херсон). «Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (50. Акименко Олександр, 79), 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій (21. Загальський Ігор, 55), 55. Ковальов Максим, 99. Локтіонов Роман (77. Чичиков Олексій, 66). Запасні: 33. Поштаренко Павло, 2. Каваців Ярема, 20. Фатєєв Дмитро, 85. Керножицький Сергій. В.о. головного тренера: Лавриненко Сергій. ФК «Олександрія: 24. Леванідов Владислав, 2. Сухоцький Артем, 5. Матвєєв Олександр, 8. Мягков Павло, 11. Таргамадзе Давід (9. Пономар Віталій, 75), 13. Чорній Артем (44. Банада Євген, 64), 14. Полярус Артем, 15. Запорожан Андрій (к/к), 25. Чеботаєв Сергій (17. Голенков Антон, 46), 72. Козак Михайло, 87. Басов Сергій. Запасні: 21. Рудик Дмитро, 22. Грицук Василь, 27. Старенький Сергій, 32. Імереков Максим. Головний тренер: Шаран Володимир. Голи: 1:0, Кучеренко Олександр (12, з пенальті); 1:1, Таргамадзе Давід (43). Попередження: Чичиков Олексій (75), Лупашко Владислав (79), Банада Євген (81), Полярус Артем (83), Бацула Андрій (87), Голенков Антон (90+1). .




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!