Стартував художній конкурс «Молодіжна палітра»

02.02.16, 10:00

Художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна з метою виховання патріотизму підростаючого покоління та популяризації образотворчого мистецтва, започаткував щорічний художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей. Співорганізатором конкурсу виступила Кіровоградська обласна організація Національної Спілки художників України.

Пріоритетними завданнями цього мистецького конкурсу є: сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів. Учасниками конкурсу мають стати учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та шкіл естетичного виховання, художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів міста, а також студенти кіровоградських вищих навчальних закладів мистецького та гуманітарного профілю.

Досить символічним є те, що конкурс носитиме ім’я відомого кіровоградського художника і педагога - заслуженого працівника культури України Леоніда Івановича Бондаря (1938 - 2013), який понад двадцять років очолював Кіровоградську дитячу художню школу. Як випускник Кримського державного художнього училища ім. М.С.Самокиша він у 1960 році за розподілом приїхав у Кіровоград і почав працювати у міській дитячій художній школі спочатку викладачем, згодом завучем і звичайно її директором. Саме цьому навчальному закладу, якому в 1992 році було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна з нагоди відзначення 100-річчя з дня народження художника, Л.І.Бондар присвятив все своє життя, виховавши цілу плеяду учнів, серед яких чимало знаних митців, членів Національної Спілки художників України, лауреатів обласних мистецьких премій.

Леонід Іванович Бондар добре знаний в нашому місті і далеко за його межами не лише як педагог, а звичайно і як художник. Перебуваючи у постійному творчому пошуку, він яскраво виявляв свої творчі можливості і у живопису, створивши цілі цикли пейзажів, присвячених нашому степовому краю та місту, романтичний образ якого постає крізь призму минулого і сучасного. Захоплювався він і натюрмортом, полюбляючи писати квіти. Окремою сторінкою в його творчості стали портрети діячів культури і звичайно рідних йому людей. Неодноразово презентував свої живописні та графічні твори на всеукраїнських художніх виставках та на численних персональних вернісажах. Його твори зберігаються у Кіровоградському обласному художньому музеї, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, численних приватних колекціях в Україні та за кордоном. За багаторічну педагогічну діяльність Л.І.Бондар у 2004 році був удостоєний звання «Заслужений працівник культури України», а в 2008 році за створення серії картин став лауреатом обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція».

В цьому році Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря, що стартував 1 лютого, присвячений загальнонаціональній темі: «Ми - майбутнє України» до 25-річчя Незалежності України і проводиться за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, декоративне мистецтво за умовами згідно з затвердженим Положенням про конкурс, з яким можна ознайомитися на веб-сайті музею www.osmerkinmuseum.kr.ua. Оцінюватиме твори конкурсантів компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців. А нагородження переможців конкурсу відбудеться 1 червня в Міжнародний день захисту дітей в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, де презентуватиметься також і виставка кращих творів учасників конкурсу.

Тож, бажаємо юним художникам творчого натхнення, вдалого втілення мистецьких задумів і звичайно перемоги в конкурсі!

Віта Чернова, директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!