Аграріїв Кіровоградщини навчать, як вивести власні підприємства до європейського рівня

24.02.16, 16:00

В умовах фактичної війни на Сході нашої держави, яка зумовила стрімку переорієнтацію з російських на західні ринки, що почали відкриватися для вітчизняних виробників та підприємств, саме аграрний сектор може почати відігравати вирішальну роль для розвитку української економіки.

Разом з тим, ситуація з в секторі АПК залишає бажати кращого. Застаріла техніка та методологія не дозволяє в повній мірі розкрити потенціал нашої держави. Не зважаючи на те, що вже сьогодні Україна в повній мірі може називатися «житницею» Європи, за методами обробки та вирощування сільськогосподарських культур ми знаходимось значно позаду наших західних партнерів.

Щоб «перезапустити» один з найперспективніших секторів української економіки в листопаді цього року на теренах нашої держави розпочалася реалізація освітньої програми «Точка росту» під егідою представництва Світового банку експерти компанії BASF( одного зі світових лідерів із захисту рослин) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка складається з навчальних семінарів для представників великих і середніх агрогосподарств.

Уперше в Україні започатковано проект, який сприятиме стабільному розвитку сільського господарства та зміцненню нашої позиції як країни-експортера на міжнародній арені. Для реалізації цього проекту було обрано 12 регіонів, які мають найбільші перспективи в розвитку АПК. Кіровоградщина виявилась однією з учасників цього курсу, яки розпочався вже сьогодні в обласному центрі.

Протягом триденних навчальних семінарів експерти компанії одного зі світових лідерів із захисту рослин та IFC розкажуть, як збільшити чистий прибуток з гектара сільськогосподарських угідь за допомогою інновацій та додаткового фінансування. Для тренінгу організатори обрали 20 учасників (усього в Україні проект має охопити приблизно 250) — керівників передових господарств із високими економічними показниками, які можуть знайти у своєму щільному графіку три дні на навчання.

Як зазначив координатор програми від МФК Тарас Висоцький, втілення інновацій та повного комплексу покращень, результат, а саме збільшення сільгосп продукції на 30 %, має відбутися вже за 2 – 3 роки.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!