Вісім нових проектів за програмою «Активні громадяни» підтримає цієї весни Британська рада на Кіровоградщині

26.02.16, 10:00

Гарні новини отримав Кіровоградський прес-клуб за кілька днів до початку весни – Британська рада в Україні розглянула проекти соціальної дії, створені під час Марафону, який відбувся у січні цього року і пройшов у десятках міст по всій державі за програмою «Активні громадяни».

Тоді у Кіровограді тренери Андрій Флоренко та Ганна Дядечко поділилися філософією програми «Активні громадяни» із більш ніж двома десятками громадських активістів. Це були ініціативні громадяни із Кіровограда, Новоукраїнки, Малої Виски, сіл Шостаківка та Високі Байраки. У результаті на Марафоні було написано і подано на фінансування 14 проектів соціальної дії, вісім з яких цієї весни отримають фінансування!

Учасники Марафону у Прес-клубі
Учасники Марафону у Прес-клубі
Зокрема, це проект із проведення двадцяти медіа-освітніх тренінгів для 600 представників сільських громад області – мова про проект «Медіа-освітній десант» (автори – Ірина Маранська і команда). Інший проект називається «Третій простір для активної громади», його мета - будівництво комунікаційного майданчику для активних громадян у парку містечка Мала Виска - для організації змістовного дозвілля та створення естетичної зони активного відпочинку (автори – активісти громадської організації «Фонд розвитку ініціативи громади»). Третій проект - «Етно Студія в сучасному селі» - спрямований на учнів Високобайрацької школи та безробітних жителів села Високі Байраки, щоб залучити їх до вивчення народних ремесел (ткацтво, гончарство) та витинанки (автор – Тетяна Шевцова). Наступний проект називається «Творчість у тиші» і має на меті навчити дітей з вадами слуху та мови новим технікам самореалізації, новим видам творчості, надати їм можливість реалізувати свій внутрішній потенціал через творчість (автор – Варвара Діордієва).

Ще одна цікава ініціатива має назву «СИЛА ЖИТЯ / Force of life», його мета - створення трьох відео-роликів та буклету про успішну реабілітацію учасників АТО (серед авторів – Анна Колєва і Вікторія Семененко). Ще одна гарна задумка – проект «Здорова людина – щаслива родина – багата країна!», чиїм результатом стане створення спортивного майданчика на території біля Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги – для залучення до спорту осіб, які опинились в складних життєвих обставинах і перебувають у центрі (автор – Яна Ковальова).

Так само отримають фінансування проекти «Вуличне освітлення за допомогою LED-прожекторів» для села Шостаківка, який написав Олег Чорний, та проект «Разом зруйнуємо тишу!», який має на меті переклад жестовою мовою популярних освітніх телепрограм та соціальної реклами (автор – Олена Коряка). Детальнішу інформацію про роботу програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні можна дізнатися, звернувшись до координатора Прес-клубу Вікторії Талашкевич за номером 050-321-39-19 Слідкуйте за анонсами у групі



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!