Неповнолітня, вагітна і одинока

10.11.16, 16:00

На початку вересня місто і область сколихнув справжній скандал: адміністрація Пантаївської школи-інтернату примушувала зробити 14-річну вихованку аборт. Проте, у обласному перинатальному центрі побоювання колег з Олександрії не підтвердили і вирішили: неповнолітня може народжувати. У медичному закладі юну вагітну супроводжував 17-річний батько дитини та його нерідна тітка. Вони дуже переживали за долю майбутньої дитини і розповідали, як вони хочуть цю дитину. Жінка одразу кільком виданням заявляла, що прагне оформити опікунство над дівчинкою і допомогати виховувати немовля, що народиться.

Проте, весілля і возз'єнання сім'ї не відбулось. Сьогодні, 10 листопада, вагітна Діана поступила до Кіровоградського обласного соціального центру матері та дитини, що розташований у селищі Новому. Дівчину привезли співробітники Олександрійського міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді й директор інтернату, адже він досі залишається опікуном неповнолітної. Попри заяви, тітка батька дитини Валентина Краснобаєва досі опікунство не оформила.

У центрі Діана готуватиметья до пологів. Оформленням паспорту юної мами та документів на дитину займатиметься законний опікун. Прожити у центрі дівчина зможе ще максимум півтора роки. Паралельно з материнством надолужуватиме шкільну програму, адже офіційно дівчина навчається у 7 класі.

"Ми дуже просимо про допомогу: потрібні щонайменше дитячі підгузки, адже поки будуть оформлені документи, допомогу на дитину неможливо оформити. А, щонайменше, підгузки дитині будуть потрібні з першого дня життя,"- коментує директорка центру Інна Жолобова. -"За бюджетні кошти жінка у нашому центрі може харчуватися, отримати деякі ліки, безкоштовно проживати та отримувати психологічні, соціально-педагогічні та соціально-медичні послуги. А от одяг, іграшки, засоби гігієни, дитячі суміші для немовлят жінка має купувати самостійно."

За словами пані Інни завдяки благодійникам у Центрі є речі для немовлят і жінок, а от підгузків і дитячих сумішей не вистачає. Потрібні вони не лише майбутній дитині вихованки Пантаївського інтернату.

Сьогодні народила дитину ще одна неповнолітня мешканка Центру, 16-річна Анастасія з Новоукраїнського району. Вона також є сиротою і лише нещодавно отримала паспорт. Її дитині потрібні також памперси і суміш для годування. Маєте можливість допомогти? Звертаєтесь у центр, с. Нове, вул. Металургів, 2, тел. 0(522) 27-70-59

Cпеціальный рахунок для перерахування благодійних коштів:

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КІРОВОГРАДСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ» КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Код ЄДРПОУ 38211960
Р/р 31554301182221
МФО 823016
Банк ГУДКСУ у Кіровоградській області

Призначення платежу: Код 25020100 Благодійна допомога , від кого, через кого…»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!