Обладнання для онкологічного диспансеру передали благодійники

14.12.16, 16:00

Напередодні Дня Святого Миколая у місті Кропивницький відбулася передача обладнання для обласного онкологічного диспансеру, яке було придбано за кошти зібрані під час Сьомого Великоднього Благодійного Аукціону. Нагадаємо, що у квітні у нашому місті вже всьоме відбулася благодійна акція, яку напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва. Захід традиційно проходив у гостинних стінах обласного художнього музею, а на торги було виставлено понад сорок лотів. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.

На кошти, зібрані в результаті торгів, планувалося встановити спеціальне обладнання у поліклініці, яку щодня відвідують сотні пацієнтів. Але вартість комп’ютерної системи, яка б дозволила зробити електронну чергу, суттєво перевищила суму коштів, зібраних під час аукціону. Тому було вирішено придбати обладнання, яке найбільш необхідне різним відділенням обласного онкологічного диспансеру. Це, зокрема, високочастотний електрокоагулятор ЕК-300М1 (на суму у 58 000,00 грн.), а також аноскоп та тубус до нього (на суму у 28 000,00 грн.), ушивач органів УО-60 (на суму у 45 100,00 грн.) та новий ларингоскоп і комплектуючі до нього (19 999,97 грн.). Загалом оплачено обладнання на суму у 151 099,97 грн.
Ларингоскоп – це медичний прилад, який використовується для обстеження гортані. Він розроблений для того, щоб полегшити швидку візуалізацію гортані без необхідності вирівнювання глоткової і гортанний осей. Аноскоп застосовується для діагностики і терапії захворювань прямої кишки. Хірургічний електрокоагулятор використовується для розтину або коагуляції органів і тканин при проведенні оперативного лікування пацієнтів. Актуальність купівлі саме цього обладнання визначало керівництво обласного онкологічного диспансеру. Вони ж проводили моніторинг цін та передавали від виробників до благодійників рахунки на купівлю вказаного обладнання.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!