Школярів у Знам'янці вчать, яка казати насильству "Ні!"

13.02.17, 10:00

В рамках програми "Активні Громадяни" за фінансовою підтримкою Британської Ради в Україні, в Знам'янській міській юнацькій бібліотеці продовжується реалізація проекту "Насильству - НІ!" В бібіотеці пройшли тренінги для учнів 8-х - 10-х класів метою яих було формувати в учнівському середовищі позитивний імідж здорової людини, діагностувати форми насильства та виявляти дітей, які перебувають у несприятливих умовах, в екстримальній ситуації, ознайомити з різними видами насильства.

Основним завданням тренінгів було: усвідомити факти насильства щодо себе та інших, нейтралізувати думку "..таке тільки в мене трапилось..", навчити учасників говорити про насильство, також обов'язковим є повідомлення наприкінці заняття адрес і телефонів. за якими слід звертатись по допомогу.
Фахову допомогу надавала спеціаліст Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Білокамінська О.М.,яка розповідала про поняття "насильство" та його види і запропонувала переглянути відеоролик "Сексуальне насильство". Для роботи на тренінгах учасникам були роздані папки з додатковими матеріалами( буклети, пам'ятки, анкети,папір,наклейки,листівки, ручки. зошити,олівці, маркери, фломастери, клей, ножиці, ватмани та інш.).

Розділившись на групи учасники тренінгів виготовляли колажі будь-якого почуття що стосується насильства та вгадували яке це почуття. Обговорюючи пам'яку "Що робити,якщо ти став жертвою насилля" учні приймали активну участь, висловлюючи свої думки. Учасники намалювали малюнки-плакати на тему "Ми проти насильства". Підсумком проведення тренінгів були відповіді присутніх на питання анкети!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!