Благодійни Аукціон зібрав перед Великоднем меценатів на добру справу

13.04.17, 14:00
Учасники аукціону Восьмого Великоднього Аукціону
Учасники аукціону Восьмого Великоднього Аукціону

У середу, 12-го квітня 2017-го року у Кропивницькому восьмий раз відбулася благодійна акція, що її напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва, - обласний художній музей та громадська організація «Прес-клуб реформ».

Катерина Шамардіна
Катерина Шамардіна
Великодній Благодійний Аукціон проходив у гостинних стінах музею, а на торги було виставлено понад п’ятдесят лотів. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.

Картина Людмили Кривенко
Картина Людмили Кривенко
Цього року кошти, як і минуло річ, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів обласного онкологічного диспансеру. Щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ пацієнтів закладу до обстеження, Оргкомітет аукціону планує закупити обладнання, яке рятуватиме життя сотень і тисяч пацієнтів.

Тетяна Ткаченко та Вікторія Талашкевич
Тетяна Ткаченко та Вікторія Талашкевич
Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед авторів картин митці із Кропивницького, Львову, Одеси, Сум, Києва та Кіровоградської області. Взяли участь в аукціоні Ірина Терещенко та Андрій Хворост, Фелікс Полонський та Світлана Синявська, Людмила Кривенко та Тарасенко Дмитро, Олег Рудий і Коломієць Ольга, Соловйова Наталія і Федорова Наталія, Іванова Анна та Лагно Федір, Дрига Сергій та Кімнатний Анатолій, Калюжна Оксана і Глобенко Ірина, Кадигроб Андрій та Крутоус Володимир, і, звісно, Шаповалов Сергій. Картину Анатолія Шаповалові передала на аукціон галерея «Єлисаветград».
Учасники аукціону
Учасники аукціону
Чудовий енергозберігаючий керамогранітний дизайнерський обігрівач «Вітер» передав на аукціон виробник опалювальних приладів UDEN-S. Колективну роботу створили для аукціону журналісти та співробітники обласного художнього музею. Дві роботи Владислава Канащука передала на аукціон меценат Людмила Шубіна. Дві картини – одну Фелікса Полонського і одну Олександра Чередніченка,- передали на аукціон меценати Тимур і Людмила Сидоренки.

Анатолій Кімнатний та Ірина Саєнко
Анатолій Кімнатний та Ірина Саєнко
В Оргкомітет аукціону входять директор Обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" Анатолій Кімнатний та журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. Перебіг аукціону транслювало наживо он-лайн «КІТ: Кіровоградське Інтернет-телебачення» і відкрила захід ведуча Олена Кваша. Саме цього дня (12-го квітня) два роки тому КІТ вперше почав трансляцію своїх програм!

Юрій Шаров, Анна Заречна, Олександр Гавриленко
Юрій Шаров, Анна Заречна, Олександр Гавриленко
Торги почалися із картини «Весняний настрій», що її спільно намалювали журналісти та працівники музею. Купив лот і задав таким чином чудовий настрій аукціону Олександр Шамардін. Дуже активно йшли торги за роботу під назвою «Тюльпани», яку передала на аукціон керівниця студії «Індиго» Анна Іванова. До речі, саме роботи вихованців цієї студії склали більшу частину лотів «тихого» аукціону. Це була цьогорічна новація –27 лотів були виставлені на стендах, і кожен бажаючий міг підійти та купити лот, вказавши ціну на спеціальному бланку. За роботи «тихого» аукціон було зібрано понад п’ять з половиноюб тисяч гривень!

Учасники аукціону
Учасники аукціону
Гарно виросли у ціні роботи, що їх передали художники Сергій Дрига, Людмила Кривенко, Сергій Шаповалов, Ірина Глобенко, Світлана Синявська, а також картини Анатолія Кімнатного, Анатолія Шаповалова, Олександра Чередніченка, Фелікса Полонського, Наталії Соловйової. Дякуємо всім, хто купив картини «великого» аукціону, а це Олександр та Катерина Шамардіни, Тетяна Чорна, Олена Березіна, Руслан Згривець, Олександр Гавриленко, Андрій Флоренко, Скалецька Наталя, Сергій Компанієць, Андрій Кадигроб та Катерина Соломєєва, Ігор Макарук, Ірина Саєнко, Юрій Шаров та Тігран Хачатрян.

Лоти "тихого" аукціону
Лоти "тихого" аукціону
Окрема подяка – учасникам торгів у рамках «тихого аукціону» - це Наталя Скалецька, Вікторія Зінчук, Софія та Ірина Глобенко, Тігран Хачатрян та П.Бойченко, Анна Заречна та Юрій Шаров, Анна Горобцова та Олена Небесна, і, звісно, Тетяна Чорна.

Андрій Кадигроб та Катерина Соломєєва
Андрій Кадигроб та Катерина Соломєєва
Крім коштів, виручених за твори мистецтва, організатори Аукціону продавали також квитки – загалом було продано 47 квитків, і на початок заходу таким чином було зібрано 4 700 грн. (вартість квитка була вже традиційно 100 грн.). Оргкомітет дякує усім, хто придбав квитки на Аукціон – це Анна Дядечко, Тігран Хачатрян, Анна Горобцова, Андрій Флоренко, Олександр Дануца, Анна Зарєчна та Юрій Шаров, Сергій Желамський та Олег Яременко, Ірина Саєнко та Сергій Колодяжний, Оксана і Тетяна Юдіни та Єлизавета Майстренко, Сергій Компанієць і Мілана Алілова, Людмила Сидоренко і Олена Небесна, Резаі Самі Фарад та Людмила Згривець, Олена Янчук та Аміна Козина, Андрій Кади гроб та Катерина Соломєєва, Олена Кваша та Вікторія Зінчук, Ольга і Євгенія Гриднєві та Дмитро Дурач, родина Людмили Бойченко, Ольга та Андрій Мягкі, родина Тетяни Чорної, родина Інни Чижик, Катерина і Віктор Стерпул, а також Ельза Лещенко.

Олександр Гавриленко і Тетяна Ткаченко
Олександр Гавриленко і Тетяна Ткаченко
Загальна сума коштів, зібраних на аукціоні, склала 189 350 гривень. Нагадаємо, що Великодній Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні.

Тігран Хачатрян бере участь в Аукціоні
Тігран Хачатрян бере участь в Аукціоні
У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО. У 2016 році було зібрано 151 тисяча гривень на медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру.

Вікторія Талашкевич веде аукціон
Вікторія Талашкевич веде аукціон
Контактна інформація організаторів: Вікторія Талашкевич, Прес-клуб реформ (телефон: 050-321-39-19), Тетяна Ткаченко, Обласний художній музей (телефон: (0522) 24-56-81, 050-64-33-7-33), Анатолій Кімнатний (телефон: (0522) 22-36-98, 050-512-69-25).
Сторінка у Facebook.

Фото - Олена Карпенко, для сайта DOZOR



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!