​Американці інвестують $30 мільйонів у видобувний сектор Кіровоградщини

03.05.17, 16:00

Вчора, 2-го травня було підписано меморандум між CMC Cometals та ТОВ ВКФ “Велта” про наміри побудувати гірничо-збагачувальний комплекс у Кіровоградській області. Рамковий документ передбачає, що американська CMC Cometals здійснить предфінансування проекту по будівництву ГЗК на Лікарівському родовищі титанової руди. Цей крок для української компанії «Велта» є плановим стратегічним розширенням Бирзулівського видобувного комплексу, який 5 років працює на Кіровоградщині.

Цей меморандум - знак поновлення співробітництва СМС та України. Останній раз компанія взаємодіяла з українським видобувним сектором більше 20 років тому. Не дивлячись на ризики, пов’язані з інвестуванням у країну, CMC Cometals та “Велта” винайшли формулу, яка задовольнила кожну сторону.

Наступним етапом після підписання меморандуму про намір буде отримання всіх необхідних дозвільних документів для початку будівництва. «Велта» повністю завершила геологічну розвідку Лікарівського родовища та знаходиться на стадії проектування об'єкту. Номінальна потужність ГЗК планується на рівні 120 тис. тон ільменіту на рік. Нове підприємтсво забезпечить робочими місцями 300-350 чоловік.

“Більше п’яти років тому ми відкрили сучасний, перший за часи незалежності, гірничо-збагачувальний комплекс. Наразі ми на етапі розширення, й це не кінцева мета. Візія компанії “Велти” – виготовлення українського технологічного кінцевого продукту” – прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор “Велта”. Капітальні інвестиції обговорюються сторонами в рамках $30 млн.

Довідка: CMC Cometals є світовим лідером в області маркетингу та дистрибуції промислової сировини та є підрозділом Commercial Metals Company. СМС - глобальна міжнародна компанія з виготовлення, обробки та торгівлі металами. За більш ніж 100-річну історію компанія представлена в більше ніж 12 країнах. Акції СМС з 1960 года розміщено на Американській фондовій Біржі. У 1970 році Commercial Metals Company перший раз увійшла у рейтинг Fortune 500. Президент Cometals Commercial Metals Company - Eliezer Skornicki.

Довідка: ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Велта" - українська компанія, що створена у 2000 році та володіє двома ресурсними активами в Кіровоградській області – Лікарівське та Бирзулівське родовища. На базі останнього компанією було побудовано протягом рекордних 8 місяців 2011 року гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки ільменітового концентрату. Загальна кількість створених робочих місць понад 600.

Анна Капустіна, Директор із зв’язків з громадськістю та комунікацій “Велта”



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!