​ЮВІЛЕЙ: Роман ЯКОВЕНКО – 180!

03.05.17, 12:00

А точніше 184 – йдеться про наукові та навчально-методичні праці доцента кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ. Серед них: 10 книжок (в тому числі 1 монографія і 3 посібники з грифом МОНУ), 38 статей у фахових вітчизняних виданнях (одна з яких входить до наукометричної бази SCOPUS), 1 стаття англійською мовою за кордоном, 69 статей у збірниках наукових праць, 66 тез доповідей до конференцій та круглих столів. Загальний обсяг публікацій голови секції економічної теорії складає 199,07 др. арк., або, приблизно, 7 962 800 знаків з пробілами.

За період науково-педагогічної діяльності ним взято участь у 72 наукових конференціях та круглих столах, з яких 25 – закордонні. Навчальний посібник „Національна економіка” за авторством „ювіляра”, який витримав 2 видання, на сьогоднішній день є найбільшим з цього курсу в Україні.

З 2008 року Р. Яковенко виступає також у якості наукового і випускаючого редактора збірника наукових праць „Розвиток економічної думки”. За роки існування збірника в ньому було опубліковано 250статей студентів та викладачів КНТУ, 11 рецензій на друковані видання кафедри та відгук. Крім студентів КНТУ, в збірнику були представлені статті чотирьох студентів Національного університету Державної податкової служби України (м. Ірпінь) як денної, так і заочної форми навчання, дві статті студентів освітньо-кваліфікаційного рівня „магістр” другого року навчання Київського національного університету імені Тараса Шевченка та здобувача наукового ступеня кандидата економічних наук з Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Загальний обсяг восьми випусків збірника складає 4 510 251 друкованих знаків з пробілами або 112,76 умовних друкованих аркуша. Загалом за час видання збірника в ньому спробували свої здібності до наукової роботи 170 студентів нашого вузу, в тому числі й технічних спеціальностей та заочної форми навчання.

Також у співавторстві зі студентами опубліковано: 7 статей у фахових виданнях, 43 тез доповідей до конференцій, з яких – 31 на закордонних, 50 статей у наукових нефахових виданнях. Загальний обсяг публікацій разом зі студентами становить – 100, з яких 6 – підготовлені спільно зі студентами заочної форми навчання: 3 статті у нефаховому збірнику, 3 тез до закордонних конференцій.

Крім цього було Яковенко Р.В. здійснив керівництво 82 науковими статтями студентів у нефахових виданнях без зазначення його в якості наукового керівника чи співавтора. На друковану продукцію Р. Яковенка опубліковано 15 рецензій у фахових та нефахових українських виданнях. Ним отримано 1 грамоту і 3 подяки. Він регулярно співпрацює із засобами масової інформації. Має 21 науково-популярну публікацію в місцевих ЗМІ з проблем економіки, періодично бере участь у регіональних телеефірах.

Доцент Яковенко взяв участь у розробці 2 науково-дослідних тем, в одній з яких – у якості керівника;перемагав у конкурсі „кращий викладач”. Отже привітаємо почесного ювіляра!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!