Пляжний сезон: українські чиновники відпочили на 44 мільйони

26.09.17, 16:00

Аналітики проекту “Декларації” підрахували, на яку суму відпочили та оздоровилися українські можновладці у цьому та минулому році. Загалом у 2016-2017 роках українські чиновники задекларували понад 44 мільйони гривень виплат на відпустки та оздоровлення.

Як повідомляють аналітики проекту “Декларації”, на першому місці у списку – депутат Семенівської районної ради Чернігівської області Олександр Шкурат. У 2016 році його дружина Ганна витратила на відпочинок майже 211 тисяч гривень. Спонсором поїздки стало фермерське господарство “Мрія-Агро-Маш”, кінцевим бенефіціарним власником якого є сам депутат. Водночас сам Олександр Шкурат навіть не згадав фірму у своїй декларації у розділі про бізнес-активи.

Наступними рекордсменами виявилися фахівці-ядерники. Друге місце рейтингу посів заступник директора з безпеки ядерних установок ДП “Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки” В’ячеслав Бойчук. На початку липня цього року він подав декларацію про суттєві зміни майнового стану, де повідомив про отримання 124,5 тисяч гривень на оздоровлення. Всього на тисячу менше виплатили директорові цього ж держпідприємства – Ігорю Шевченку. А начальник інспекції з ядерної безпеки на ЧАЕС Володимир Мазуренко сходив у відпустку за 109 тисяч гривень.

Замикає п’ятірку фіналістів суддя Господарського суду міста Києва Оксана Блажівська, яка у 2016 році відпочила на понад 83 тисячі гривень. Як зазначено у розслідуванні журналістів, попіклувався про здоров’я доньки її рідний батько, колишній заступник генпрокурора Пшонки Євген Блажівський. Раніше ЗМІ вже показували його маєток під Києвом площею 1260 квадратних метрів.

За матеріалами ГО «ТОМ 14» в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!