Переписав бізнес не на кота, а на колишню дружину

05.10.17, 12:00

На екс-заступника мера Полтави поліція відкрила кримінальне впровадження. Колишній держслужбовець не вказав у декларації житла, переписав бізнес на колишню дружину та продав Лексус за 149 тисяч гривень, хоча реальна ціна його - вшестеро більше. Кримінальне впровадження за статтею «Декларування недостовірної інформації» проти екс-заступника мера Полтави Олексія Чепурка відкрила Полтавська поліція. Про це повідомило інтернет-видання «Полтавщина» з посиланням на реєстр судових рішень.

Нагадаємо, колишній заступник мера Полтави з питань діяльності виконавчих органів Олексій Чепурко не вказував у своїх деклараціях жодного житла. Окрім цього, перед призначенням на посаду він переписав бізнес на колишню дружину. Згідно з електронними деклараціями Олексія Чепурка за 2015-2017 роки, він володіє лише земельною ділянкою площею 1186 кв. м у селищі Розсошенці під Полтавою. Водночас, слідчі встановили, що Олексій Чепурко живе у квартирі на Подолі разом з двома доньками. Відповідно до Закону «Про запобігання корупції», він мав вказати це житло у декларації. За даними Мін’юсту, у цій квартирі прописана Юлія Чепурко, яка також не була вказана у декларації.

Олексій Григорович Чепурко
Олексій Григорович Чепурко

У 2015 році Олексій Григорович задекларував 149 тис. гривень доходу від продажу автомобіля. Покупцем вказана його колишня дружина Юлія Чепурко. Згідно витягу із реєстру МВС, на даний час вона володіє автівкою Lexus RX 350 2013 р. в. Реальна ціна таких на вторинному ринку зараз становить близько 40 тис. доларів. Того ж року Олексій Чепурко придбав собі нове авто - Lexus LX 570 2013 р. в. Покупка обійшлася йому в майже 1,5 млн гривень.

29 лютого 2016 року, за день до призначення на посаду заступника міського голови, Олексій Чепурко вийшов зі складу засновників ТОВ Виробничо-комерційна фірма “Актеон”. Наступного ж дня на його місце зайшла Юлія Чепурко з аналогічним внеском у статутний фонд - 1 755 125 гривень. Окрім цього, згідно витягів із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, екс-подружжя Чепурків досі прописане за однією адресою.

На посаді заступника мера Полтави Олексій Чепурко перебував з 1 березня 2016 по 24 березня 2017 року. Звільнився за власним бажанням. До цього він у 2010 році обирався депутатом Ленінської районної ради, у 2011-2014 роках очолював полтавський обласний осередок “Молодих регіонів” - молодіжного крила “Партії регіонів”.

Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” за матеріалами ГО «ТОМ14» уДекларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!