Порушення у деклараціях віце-прем’єрів та міністрів

20.10.17, 12:00

НАЗК виявив порушення у деклараціях віце-прем’єрів та міністрів. Але вони неумисні та не мають правових наслідків, повідомляє УНН. Порушення виявлені при перевірці декларацій за 2015 та 2016 рік. Про це повідомили у НАЗК у відповіді на інформаційний запит УНН. У НАЗК розповіли, що станом на 9 жовтня завершили 29 повних перевірок щорічних декларацій, поданих членами Кабінету міністрів.

Незначні порушення виявлені у деклараціях за 2015 рік і 2016 у віце-прем’єра Клімпуш-Цинцадзе, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і віце-прем’єра Володимира Кістіона. А за 2015 рік порушення, що не тягнуть за собою правових наслідків, виявлені у міністра юстиції Павла Петренка, керівника оборонного відомства Степана Полторака, міністра інформаційної політики Юрія Стеця, енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, міністра культури Євгена Нищука, міністра інфраструктури Володимира Омеляна, віце-прем’єрів Павла Розенка, Геннадія Зубка та В’ячеслава Кириленка, міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У деклараціях же за минулий рік виявлені порушення що не тягнуть за собою правових наслідків, В агентстві пояснили незначні порушення при заповненні відсутністю у декларантів досвіду заповнення подібних електронних документів, що відрізняються від паперових. Крім того, у відомстві наголосили, що за результатами повної перевірки щорічних декларацій членів уряду не виявлено складу корупційних правопорушень, конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.


За повідомленням же НАЗК, цього тижня Агенція розпочала повну перевірку декларацій ще 22 осіб. Серед них – депутати, прокурори, судді, поліцейські, залізничники та екологи.

Створено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!