​У мера Одеси – швейцарські годинники і 130 тисяч доларів

28.11.17, 14:00

Родина міського голови Одеси володіє офшорами, при реєстрації яких були вказані адреси сім’ї у Москві і Московській області. Про це пише Олексій Чорний на сайті «Ні корупції». До таких висновків у статті прийшли після опрацювання «Райських паперів» - оприлюднених консорціумом журналістів-розслідувачів внутрішніх документів фірми Appleby про 120 тисяч офшорних фірм.

Так, журналісти зазначають, що Геннадій та його донька Катерина Труханова є єдиними акціонерами офшору «Fernway impex corp.», що зареєстрований на Віргінських островах. Крім спільного з батьком, Катерина є єдиним акціонером офшору «Gradior Corporate Management S.A.». Під час реєстрації цих офшорів Катерина Труханова вказувала російську адресу у Москві. За цією ж адресою в базі даних «Райських паперів» відома ще одна людина – Тетяна Колтунова. Це - власниця компанії «Squadra Azzura Corporation», яка у свою чергу є акціонером ще шести офшорів, у трьох з яких Тетяна Колтунова та Катерина Труханова є бенефіциарними власниками.

Минулого року Тетяну Колтунову офіційний сайт Одеської міськради називав дружиною Труханова, але в декларації одеського мера за 2016 рік Колтунова відсутня. В електронному ж звіті Геннадія Труханова – будинок у Одесі площею 250 кв. м. (70% записано на матір), квартира у південній Пальмірі у 131 кв. м. та земельна ділянка площею 681 кв. м. (теж записана на матір). Також у власності Геннадія – акції нафтопереробного заводу, а матір декларує акції «Комуненерготрансу» та мале підприємство «Рубітел».


Також Геннадій Труханов задекларував власні годинники Rolex, UlysseNardin, PatekPhilippe, Breguet. Із заощаджень мер Одеси вказав 65 тисяч гривень та 130 тисяч доларів готівкою, понад 200 тисяч гривень на власних банківських рахунках та півтора мільйони гривень та 370 тисяч доларів на рахунках матері.

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!