Теща голови райсуду отримала квартиру від фігуранта справи судді

17.12.17, 18:00

Світлана Марченко, теща голови Октябрьського районного суду Полтави Олександра Струкова, є власницею квартири вартістю біля 120 тисяч доларів, повідомляє «Зміст». Попередній власник житла був фігурантом кримінальної справи, яку розглядав суддя Струков. Мова йде про квартиру в новобудові.

Раніше ця нерухомість належала ТОВ «Комфін», яке з 2010 року було фігурантом кримінальної справи податківців про виведення керівництвом «Полтава-банку» в офшор 21 млн грн та ухиляння від сплати 3 млн грн. податків. Тоді податківці підозрювали, що в 2008 році посадовці «Полтава-банку» уклали угоду із віргінською компанією «Setarena Limited» про купівлю акцій ЗАТ «Курорт-Готель» у самих себе. В результаті, 21 млн грн було перераховано на рахунки банкірів, а готель оформили на їх фірму ТОВ «Комфін». В 2010 році податківці подали позов до суду, і саме суддя Струков розглядав цю справу.

Тоді ж суддя Олександр Струков отримав від «Комфін» у безоплатне користування 38 «квадратів» нежитлових приміщень. А ще за два з половиною роки його теща Світлана Марченко безкоштовно отримала право власності на квартиру у Першотравневому провулку, яка раніше належала все тому ж «Комфіну», а саме будівництво дому фінансувалося «Полтава-банком».

Також Світлана Марченко з 2014 року є власницею квартири площею 87 кв м в самісінькому центрі Полтави теж в новобудові. В підземному паркінгу цього будинку на дружину судді оформлено два паркомісця.

У вересні 2012 року теща голови суду також купила новий кросовер Nissan X-Trail вартістю близько 20 тис доларів і того ж дня виписала довіренність на зятя – суддю Струкова.

Суддя почав декларувати цей автомобіль тільки у електронному звіті за 2016 рік після того, як літом минулого року його затримали поліцейські за зупинку в недозволеному місці. Взагалі на тещу судді Струкова оформлено майна на близько 200 тис доларів, а сам він ще в 2010 році отримав квартиру від міськвиконкому. 13 грудня Вища рада правосуддя має розглянути питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 16 суддів. В цьому списку і Олександр Струков.

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!