​Чи декларувати біткоїни, розповість чиновникам чат-бот Тарас

08.02.18, 14:00

У Києві презентували інтерактивний інструмент для допомоги чиновникам у заповненні декларацій. Чат-бот створений на платформі https://storytellingbot.com/ Андрія Хорсева. Ініціювали його створення ГО Антикорупційний штаб, Opendatabot та антикорупційна ініціатива ЄС в Україні.

Організатори наголосили, що минулого року пройшов справжній бум щодо створення чат-ботів у державному секторі, і Україна вирішила не відставати від Заходу. Тим більше у країні є потужний IT-потенціал. До того ж і автоматизована допомога декларантам дуже потрібна: чат-бот сприятиме уникненню помилок у електронних звітах, а це у свою чергу сприятиме якнашвидшій фаховій перевірці декларацій, зазначили організатори презентації Тараса.

Чат-бот постійно оновлюється, в ньому зібрані відповіді на найпоширеніші питання декларантів. Зараз скористатись його послугами можна у Messenger та Telegram, невдовзі ж чат-бот стане доступним і у Viber.

Ініціатори створення чат-бота планують зустрічі з держслужбовцями різних відомств для інформування про інструмент для правильного заповнення декларацій.

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!