​Як ефективно взаємодіяти депутатам місцевих рад на шляху об’єднання територіальних громад вчилися у Кропивницькому

14.02.18, 16:00

Семінар, присвячений взаємодії депутатів місцевих рад у процесі децентралізації, провели протягом двох днів – 13-14 лютого, - у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Основні теми, які обговорювали учасники, це стан проведення реформи децентралізації в Україні та в Кіровоградській області, а також фінансова підтримка держави та взаємодія і співпраця між органами місцевого самоврядування у процесі впровадження реформи.

До участі у семінарі-тренінзі було запрошено понад два десятки представників місцевих громад із різних куточків Кіровоградщини – всі активні, із своїми ідеями щодо об’єднання територіальних громад, із різним ставленням до темпів та засад втілення реформи децентралізації. Тому відразу після вітальних слів, які зробили Олег Яременко, директор центру, а також Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації та юрист-консульт центру Олександр Коротченко , почалася запекла дискусія і активна робота. Модерує цей процес Наталя Сабліна, політтехнолог, коуч-тренерка та експертка із комунікаційних питань та конфліктології із міста Первомайськ.

Пані Наталя не тільки познайомила учасників та учасниць тренінгу із засадами ефективної співпраці влади та громадськості на місцевому рівні, але й дала можливість кожному висловитися і запропонувати свої рецепти конструктивної взаємодії – через дискусії, групову роботу, ігри.

- Ви збираєте свою громаду, запрошуєте експертів із кейсами успішних громад, і демонструєте людям на живих реальних прикладах те, як їхні сусіди змінюють своє життя власноруч. Це один із шляхів вирішення проблеми, яка полягає у зневірі населення до того, що життя може бути кращим, аніж воно є зараз , - переконана пані Наталя.

Разом із групою, тренерка детально розібрала такі теми, як зв’язки із громадськістю органів місцевого самоврядування, а також організаторські здібності, лідерські уміння та навички як важливі компоненти у діяльності депутата.

На думку учасників, співробітництво є важливою альтернативою конфлікту у груповій діяльності, а способів подолання конфліктів між представниками органів місцевого самоврядування чимало. Головне – знати про них, і вчасно застосовувати, зважаючи ті повноваження та обов'язки, які мають депутати місцевих рад.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!