​Управління освіти першими використовують «Відкритий бюджет»

19.03.18, 18:00

Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, скориставшись безкоштовним програмним забезпеченням «Відкритий бюджет», розмістило на своєму сайті модуль «є-дата», що показує всі транзакції бюджетних коштів, повідомляє Прес-служба АПН.

«Відкритий бюджет» розроблено Центром «Ейдос» для підвищення прозорості використання бюджетних коштів. Управління освіти стало першою бюджетною установою в області, що скористалось ним, і рекомендувало використовувати його усім закладам освіти області, які мають окрему бухгалтерію. Це відбулось у відповідь на лист Асоціації Політичних Наук, регіонального партнера Центру «Ейдос» на Кропивниччині.

Унікальною особливістю даного програмного забезпечення є те, що візуалізацію видатків кожен бажаючий може розмістити на будь-якому сайті в декілька кліків. Для цього потрібно по обраній школі згенерувати код роботи модулю – через натискання кнопки «Отримати код». Скопійований таким чином код можна вставити в будь який сайт простим вставлянням (Control +V). Після чого весь функціонал буде доступний на сторінці куди був скопійований код.

«Ми пропонуємо згенерувати цей та інші модулі «Відкритого бюджету» на сайтах всіх бюджетних установ області. Такі речі дозволяють громадянам значно спростити пошук інформації про бюджетні витрати та зробити їх наочними, зрозумілішими для сприйняття. Використання нашого програмного забезпечення сприяє прозорості та підзвітності влади, зниженню рівня корупції та збільшенню рівня залученості громадян до управління громадою і державою», - пояснив Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».

Модуль дозволяє проводити фільтрацію, за 10 найбільшими отримувачами коштів, датою, призначенням, платежу, отримувачами та сумою транзакції. На сайт установи також віддається можливість експорту даних в форматі csv (який можна відкрити через MS Excel).

Зліва знаходиться фільтр, який дозволяє здійснити сортування поля призначення платежу за типовими групами товарів та послуг. Зразок відображення на сайті модулю можна побачити за посиланням.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!