​Клуб рестораторів підтримає Кропивницький Півмарафон

26.04.18, 12:00
Юлія Івановська, Світлана Яніцька, Олександр Бронза та Вікторія Талашкевич
Юлія Івановська, Світлана Яніцька, Олександр Бронза та Вікторія Талашкевич

Спорт, смачна вулична їжа, відпочинок у парках на свіжому повітрі – все це характерні риси будь-якого європейського міста. Кропивницький – сучасне місто в центрі Європи і в серці України, тож не дивно, що нещодавно створений Клуб рестораторів під час чергової зустрічі вирішив підтримати проведення Кропивницього Півмарафону.

Один із пріоритетів роботи Клубу рестораторів – це розвиток культури громадського харчування і створення безпечних та комфортних умов для відвідування кафе і ресторанів як мешканцями, так і гостями міста. З огляду на це і формувався порядок денний чергової зустрічі у Клубі, зокрема, на засідання були запрошені представники Головного управління Дерпродспоживслужби в області, а також спів-організатори Кропивницького Півмарафону.

На початку зустрічі Президент клубу Олександр Бронза розповів про плідну зустріч, яка відбулася у Департаменті економіки та торгівлі міської ради.

- Ми зустрічалися із начальником Департаменту, і під час спілкування Андрій Паливода засвідчив підтримку ідеї об’єднання рестораторів та сприяння таким ініціативам, як фестивалі вуличної їжі, - розповів Олександр Бронза. Адже, за його словами, це гарна європейська традиція – спільно громадою проводити час на відкритих просторах, споживаючи їжу і відпочиваючи.

Юлія Івановська, Світлана Яніцька та Олександр Бронза
Юлія Івановська, Світлана Яніцька та Олександр Бронза
Про важливість втілення європейських стандартів безпеки у громадське харчування говорили під час зустрічі і Світлана Яніцька, начальниця відділу державного контролю Управління безпечного харчування продуктів та ветеринарної медицини ГУ Дерпродспоживслужби, а також Юлія Івановська, начальниця Кропивницького управління. На важливі для учасників питання відповів начальник відділу правового забезпечення цієї установи – Олександр Сосонський.

- Влада приводить захист споживчих прав до європейського рівня, для цього удосконалюється законодавство, налагоджується діалог між контролюючими органами та операторами ринку і створюється систему швидкого реагування на скарги, - зазначила під час виступу Світлана Яніцька.

Оскільки Клуб рестораторів об’єднує власників більш ніж двадцяти закладів харчування Кропивницького та делегованих ними осіб, то наразі серед пріоритетів об’єднання є також і налагодження діалогу з державними структурами заради спільної мети – надання якісних послуг споживачам. Одним зі способів зробити це є проведення фестивалів вуличної їжі. Під час розмови було вирішено спробувати сили Клубу під час Кропивницького Півмарафону, концепцію якого презентувала очільниця Агенції Сталого Розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

- Наприкінці травня у місті вже вдруге відбудеться свято для всієї родини – Кропивницький Півмарафон. Цього разу він буде у неділю, 27 травня і проходитиме довкола парку на Козачому острові, навіть будуть перекриті дороги. Тож на самому острові якраз і можуть розташуватися ресторатори та запропонувати учасникам і глядачам смачні напої та наїдки, - коментує Ірина Ткаченко.

На думку учасників Клубу Фестиваль вуличної їжі – це серйозне підсилення міської туристичної індустрії, в структурі якої окреме важливе місце посідає якісно та по-сучасному організоване вуличне харчування. Тож, наразі йде підготовка та узгодження зусиль між організаторами спортивного свята та керівництвом клубу.

Контакти:

098-418-40-97 (Олександр Бронза, Президент)

050-740-11-41 (Ніна Бурдейна, Казначей)

050-321-39-19 (Вікторія Талашкевич, Секретарка)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!