У Кропивницькому відбувся «Єврофест – 2018»

21.05.18, 18:00

Минулої суботи, 19 травня у Кропивницькому, в рамках відзначення Дня Європи в Україні, колоритно та яскраво пройшов фестиваль «Єврофест – 2018». Захід відбувся за ініціативи Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості та об’єднав діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи.

Цього року активну участь у фестивалі взяли 40 євроклубів м. Кропивницького та Кіровоградської області, національні діаспори Центру розвитку національних культур «Єдина родина», а саме: обласне об’єднання «Полонія» ім. Кароля Шимановського, обласне об’єднання болгар «Нашіте Хора», обласний німецький культурний центр «Розвиток», «Союз вірмен України в Кіровоградській області, «Інтелігенція ромів Кіровоградщини», болгарський колектив «Вълшебні цигулки» з м. Дніпро, а також творчі народні фольклорні колективи. Урочисте відкриття обласного фестивалю «Єврофест – 2018» відбулося на площі Героїв Майдану.

Після цього всі учасники та гості заходу стали частиною яскравої урочистої ходи від площі Героїв Майдану до Ковалівського парку, яка супроводжувалась ритмічними звуками гуртів барабанщиць з Олександрівського та Знам'янськго районів і військового духового оркестру. А у Ковалівському парку усіх вже чекали різнобарвні країни «Європейського містечка», на території якого можна було дізнатися про родзинки культури, історії та цінності європейських країн, скуштувати смачні страви їх традиційної кухні, взяти участь у квесті «Глобальні цілі сталого розвитку» та майстер-класах від професіоналів та народних майстринь обласного ЦДЮТ і ГО «Єлисаветградський узвіз».

Цікаві ігри, вікторини, конкурси, селфі-зони, «живі скульптури», виставки кращих робіт талановитої молоді, що присвячені Дню Європи, корисна інформація від представників нової поліції, дискусійний майданчик «Open Space», освітні та професійні маршрути, тренажери та «симуляційні маршрути», цікава інформація від Інформаційних центрів та інформаційного пункту ЄС – кожен бажаючих міг вибрати те, що до вподоби саме йому.
Прикрасою фестивалю став концерт на сцені Ковалівського парку, під час якого зі своїми художніми номерами виступили представники національних діаспор, учнівських та студентських євроклубів Кіровоградщини, етнічних фольклорних колективів «Ексампейя» і «Младост», студенти Донецького національного медичного університету з Індії, Узбекистану та Єгипту, курсантів Льотної академії національного авіаційного університету, а також вокальні та хореографічні колективи Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості. Усі учасники «Європейського містечка» щораз захоплено аплодували талановитим артистам, які знайомили гдядачів з народними танцями та піснями не тільки європейських країн, а й країн світу. У фіналі «Єврофесту-2018» відбулося урочисте нагородження учасників і переможців конкурсів, а також активних лідерів та керівників євроклубів, які доклали чимало зусиль для того, щоб День Європи у Кропивницькому став незабутнім святом.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!