ПрофFEST-2018: Інвестиція у майбутнє

25.05.18, 18:00

Близько двох тисяч учасників учнів-випускників шкіл, працівників та учнів закладів професійно-технічної освіти, представників підприємств-замовників кадрів, галузевих профспілок і громадськості зібрав обласний фестиваль робітничих професій «ПрофFEST-2018», який був проведений 23 травня 2018 року на Кіровоградщині.

У парку культури та відпочинку «Ковалівський» м. Кропивницького заклади професійно-технічної освіти області презентували учням 9-11 класів розмаїття робітничих професій та можливості навчання за ними.

Як навчають у конкретному навчальному закладі, хто навчає, які умови є для цього, як організоване дозвілля, соціально-побутові умови – все це старшокласники могли з’ясувати у ході живого спілкування з керівниками, майстрами виробничого навчання, учнями закладів професійно-технічної освіти.

«В області можна отримати 58 професій за 13 галузевими напрямками. Найбільш затребуваними на ринку праці є трактористи, зварники, кухарі, кравці, верстатники, монтажники. З нового навчального року планується розпочати підготовку за новими професіями, які потребує обласний ринок праці: агент з організації туризму, майстер ресторанного обслуговування, формувальник ковбасних виробів», - зазначив, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Таборанський В.П.

Увагу учасників привертали результати технічної творчості учнів: моделі швейних виробів, вироби з дерева, ужитково-декоративні зварні вироби, вироби із підручного матеріалу, аксесуари для дому, вишиванки та ін.

Особливе зацікавлення викликало проведення майстер-класів. Відвідувачі мали змогу навчитися готувати шоколадне фондю, з’єднувати поліпропіленові труби методом поліфузії та стик в стик, створювати барельєф із фактурної штукатурки, освоїти сучасні способи плетіння волосся, макіяж, манікюр, оформлення виробів із тіста, оздоблення одягу та аксесуарів, опорядження поверхонь рідкими шпалерам, приготування корн-догів і смузі та багато іншого.

Звертаючись до випускників, голова правління Кіровоградського обласного об’єднання організацій роботодавців, голова наглядових рад ПАТ «Ельворті груп» та ПрАТ «Гідросила Груп» Штутман П.Л. наголосив, що роботодавці чекають висококваліфікованих робітників та готові забезпечити їм належні умови праці.

Бажаючі могли пройти діагностування щодо вибору професії, яке проводили спеціалісти Кіровоградського регіонального центру зайнятості.

«Навчання у професійному ліцеї - це можливість отримати професію, нових друзів, цікаве спілкування, підтримку викладачів та майстрів у будь-якій ситуації» - ці та подібні слова, сказані Левицькою Альоною, ученицею ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг», можна було почути багатьох учнів закладів професійної освіти.

З впевненістю можна сказати, що фестиваль, який об’єднав учнів, роботодавців та педагогів-професіоналів, дасть змогу випускникам шкіл визначитись у виборі професії, а всім, причетним до підготовки кваліфікованих робітників, відкриє нові можливості співпраці.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!