​Колективи обласного ЦДЮТ перемогли на міжнародному благодійному фестивалі

31.05.18, 14:00

Відділ народних мистецтв Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості ­­­здобув ІІ місце у VIII Міжнародному благодійному фестивалі дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик» (Київ). Фестиваль, у якому взяли участь талановиті дитячі колективи з 10 країн світу (України, Індії, Гани, Монголії, Болгарії, Туреччини, Литви, Польщі, Чорногорії та Молдови), проходив з 26 по 28 травня на декількох локаціях та був приурочений до Дня Києва.

Так, колективи відділу народних мистецтв Кіровоградського обласного ЦДЮТ (завідуюча відділом – Т. Гладченко) презентували свою творчість у Національному музеї народної архітектури та побуту України. Вихованці народного художнього колективу студії образотворчого мистецтва «Соняшник» (керівник – І. Гончаренко), народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Писанка» (керівник – С. Стороженко), гуртка «Валяння з вовни» (керівник – С. Петріщева) та етномайстерні «Лагода» (керівник – Н. Правда) представили експозицію своїх кращих робіт, виконаних у різних техніках образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У той же час педагоги цих колективів обласного ЦДЮТ влаштували для учасників та гостей фестивалю оригінальні та цікаві майстер-класи.

У рамках фестивалю, який відбувавсяся за підтримки Міністерства культури України, своє національне мистецтво також презентували представники національних меншин Німеччини, Азербайджану, Вірменії, Грузії та Узбекистану. Кращі українські та зарубіжні колективи представилирізноманіття культур народів світу, а також різножанрову дитячу творчість.

Серед великої кількості яскравих робіт талановитих дітей з різних країн світу членам журі VIII Міжнародного благодійного фестивалю дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик» було нелегко обрати кращі. У підсумку, до числа переможців фестивалю увійшов і відділ народних мистецтв Кіровоградського обласного ЦДЮТ, якого нагородили дипломом за зайняте ІІ місце.

Окрім того, під час фестивалю був проведений благодійний аукціон робіт учасників, зібрані кошти з якого підуть на підтримку дітей з обмеженими фізичними можливостями. Одна з картин вихованців віділу народних мистецтв обласного ЦДЮТ відразу знайшла нового господаря – гість фестивалю придбав її за 600 гривень. Педагоги та дітвора надіються, що організаторам вдасться продати всі надані учасниками фестивалю творчі роботи. Це, вірять вони, хоч трішки допоможе дітям, які так сильно цього потребують.

Галина Богомаз-Кулик, фахівець зі зв'язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!