​Перша річниця безвізу: Політ нормальний!

11.06.18, 14:00

У травні минулого року у Страсбурзі було підписано угоду про безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом, і вже з 11-го червня 2017 року документ вступив в силу. Безвізовий режим дозволив нашим співгромадянам вільно перетинати міждержавні кордони без попереднього звернення до посольств та консульств для отримання дозволів.

В результаті, українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїздити до країн ЄС з діловою або туристичною метою або у сімейних справах на строк до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року. За даними Державної прикордонної служби, за рік українці скористалися безвізовим режимом 517 тисяч разів. Йдеться про поїздки в ЄС із біометричним паспортом без чинної візи.

Тут важливо розібратися по пунктах: 1) Щоб поїхати в Європу без візи, Вам треба мати біометричний закордонний паспорт. 2) Безвізовий режим не дає права на роботу або навчання в Європейському союзі. 3) Не можна перебувати в Євросоюзі довше, аніж три місяці протягом півроку. Якщо більшість подорожуючих дотримуватимуться цих правил, а порушення не будуть масовими, нашій країні не загрожує скасування безвіза, адже свобода руху людей, товарів, послуг і капіталу – це чотири ключові цінності Європейського союзу.

Вікторія Талашкевич
Вікторія Талашкевич
- За цей рік лібералізація візового режиму стала чи не найпотужнішим інструментом у сприянні контактам між людьми та зміцненні зв'язків між громадянами різних країн , - переконана Вікторія Талашкевич, учасницям команди «Team Europe Кропивницький». Днями, у рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» пані Вікторія побувала у Брюсселі, де отримала чимало інформації про ставлення європейців до виконання Україною умов безвізу.

- Існує щорічний звіт Європейської комісії про стан справ в країнах, які отримали безвізовий режим. Серед цих країн не тільки Україна, але і Молдова, Грузія, а також західні Балкани (Албанія, Македонія, Боснія і Герцоговина, Чорногорія, Сербія). І у звіті за 2017 рік, в тій частині, яка стосується України, говориться, що тенденції міграційних процесів насправді покращилися, - розповідає Вікторія Талашкевич. У звіті йдеться про зменшення числа прохань про надання притулку для громадян України в країнах Євросоюзу, а також про поліпшення реадмісії. Це коли держава дає згоду на прийняти назад на свою територію своїх же громадян, які підлягають депортації з іншої держави.

Згадаємо, як все починалося, скориставшись відео зі сторінки Президента України


Що стосується Кіровоградщини, за період з 11-го червня 2017 по сьогодні до Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області звернулось з питань оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон 76 376 осіб.


- Якщо порівняти цей показник із відповідним періодом у 2016-29017 роках, то тоді було лише 39 208 документів. Відповідно, попит зріс чи не удвічі, - повідомляє речниця управління Інна Захарова.

Нагадаємо, що у підрозділах Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області запроваджено онлайн-чергу для отримання послуг з оформлення закордонного паспорта та паспорта громадянина України. Після реєстрації людина отримує смс-повідомлення з обраною датою та часом візиту до Управління. Детаьніше читайте за посиланням



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!