​Виклики та успіхи: у Світловодську жінкам допомогали знайти своє місце на ринку праці

26.06.18, 12:00

З метою урегулювання гендерного дисбалансу на ринку праці Кіровоградщини та сприяння зайнятості жінок, адже більшу половину серед клієнтів служби зайнятості складають представниці слабкої статі, фахівці Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості філії нещодавно провели День відкритих дверей для жінок, у рамках якого відбулась низка інформаційно-довідкових заходів.

Метою щоквартального масового заходу для жінок стало проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно можливості реалізації кожною людиною конституційного права на соціальній захист у сфері зайнятості; соціальних послуг, які надає служба зайнятості; законодавства з питань праці та умов страхування на випадок безробіття тощо. Участь у заході узяли 45 безробітних.

У рамках заходу, для надання допомоги у визначенні професійних планів та побудові стратегії пошуку роботи, відбувся семінар «Жінка на ринку праці». Провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Наталія Котова розповіла присутнім про роль жінки у суспільстві, техніку уникнення помилок при пошуці роботи, побудову професійної кар’єри, визначення власних ділових якостей.

Крім того клієнтки служби зайнятості мали змогу відвідати семінар «Легальна зайнятість» за участі центра соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, під час якого надавалась інформація про розкриття переваг легального працевлаштування, застереження учасників семінару від шахрайства при працевлаштуванні. Присутнім розповіли про укладання трудових договорів, цивільно-правових угод, контрактів тощо при працевлаштуванні, а також ознайомили зі станом ринку праці в місті та районі, актуальними вакансіями та послугами, які надає служба зайнятості громадянам.

Протягом Дня відкритих дверей діяли консультпункти, у яких бажаючим надавалися індивідуальні консультації з юридичних питань та з питань, пов’язаних з працевлаштуванням. Завітавши до центру зайнятості, 45 шукачок роботи отримали 50 різноманітних послуг.

У результаті проведеного заходу, одна жінка була працевлаштована молодшою медичною сестрою до Власівського пансіонату для ветеранів війни та праці з геріатричним відділенням, 4 жінки отримали направлення на працевлаштування за професіями: оператор поштового зв’язку («Укрпошта»), приймальник сировини (ФОП Корольов І.Ю), вихователь (ЗОШ №8), бухгалтер (Світловодський міський Територіальний центр соціального обслуговування ( надання соціальних послуг). У свою чергу 5 осіб одержали направлення на тимчасові роботи до ФОП Гусєв О.О., ФОП Зубенко В.І., ФОП Бодюл В.О. та ТОВ «Мультикомплексний центр».

Н. Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!