Восени стартує освітній проект How to Startup

17.08.18, 16:00

У вересні 2018 року агрохолдинг МХП і платформа інновацій Agrohub запускають освітній проект — online-курс How to Startup про те, як створити стартап. Він складатиметься з 10 відеоуроків, що будуть корисні не тільки технологічним підприємцям початківцям, а й тим, хто вже занурений у тему. Тим, хто вже стартував — і вийшло, а також тим, чий стартап так і «не злетів».

Давати поради, ділитися лайфхаками і застерігати від помилок будуть українські та зарубіжні стартапи та експерти — організатори курсу постаралися зібрати найкращий пул практиків. Після проходження курсу сформується чітке розуміння, на що звернути увагу на самому початку шляху, який план з обов'язкових «to do» для себе скласти, чого робити не варто і з якими проблемами можна зіткнутися, коли запускаєш свій стартап.

Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП: «За 8 місяців роботи зі стартапами в рамках програми MHP accelerator, організованої Radar Tech, Agrohub і МХП, ми розглянули понад 180 заявок від команд, побачили «внутрішню кухню» українських стартапів, їх сильні сторони, ефективні дії та типові помилки, що їх припускаються на різних етапах розвитку. Такий досвід може принести користь всьому суспільству. Це наштовхнуло нас на ідею створення курсу How to Startup, відкритого для всіх зацікавлених, залучених в тему створення та розвитку власної справи».

У How to Startup будуть включені і поради з аналогічних світових курсів. Для цього проводиться спеціальна аналітична робота, під час якої автори курсу збирають, узагальнюють й адаптують кращі українські та міжнародні практики. Юлія Порошенко, засновниця Agrohub, співзасновниця Radar Tech: «З кожним днем в Україні стає більше технологічних підприємців. Ми хочемо, щоб вони були успішні. І щоб люди, які тільки замислюються про власну справу, відчули себе впевненіше і наважилися на запуск». Щомісяця в країні з'являється близько 500 стартапів, за оцінкою StartupNetwork. Але, згідно з Startup Genome Report, усього 10% стартапів виживає, перетворюючись на прибуткові компанії. І частіше причина невдачі — внутрішня, а не викликана конкуренцією.

Автори підкреслюють, що курс буде орієнтований на стартапи з усіх галузей, не тільки агро. Він буде доступний безкоштовно. Стежити за новинами курсу можна за посиланням: https://www.facebook.com/events/1638402786268292/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!