Європейські стандарти захисту прав споживачів та безпечність харчових продуктів

24.10.18, 18:00

Цієї осені в Україні розпочалося навчання у рамках Громадської школи для здорової практики ЄС (CiSEP), яка створена для активних громадян та лідерів змін в Україні. Школа формує мережу спеціалістів з Угоди про асоціацію, яка має спільну мету посилити європейську інтеграцію України.

CiSEP надає навички та знання щодо Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом, включаючи Поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ). У вересні перше навчання у Школі за модулем "Захист прав споживачів та безпечність харчових продуктів в УА/ПВЗВТ" пройшла координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

- Завдяки навчанню у рамках семінару CiSEP я вже отримала поштовхо до продовження нашого проекту PriceKr, який ми на волонтерських засадах ведемо два роки, а також мала нагоду поставити гарні питання під час прес-конференції у столиці Голові Держпродспоживслужби Володимиру Лапі, - коментує Вікторія Талашкевич.

Інтерактивні семінари Громадської школи для здорової практики ЄС складаються з навчальних сесій, орієнтованих на отримання знань та навичок. Під час першого семінару його учасники та учасниці познайомилися із досвідом захисту прав споживачів у Сербії та Македонії, а також порівняли системи захисту прав споживачів у країнах-членах ЄС та в Україні.

- Я впевнена, що по завершенню навчання я не тільки грунтовно розбиратимуся у політиці ЄС щодо захисту прав споживачів, але й буду активно використовувати отримані знання для захисту прав споживачів та правил харчових продуктів, - коментує Вікторія Талашкевич.

За її словами, активістка планує використовувати отримані інструменти для підвищення поінформованості громадян у Кропивницькому та для адвокації прав споживачів у таких сферах, як безпечність нехарчових та харчових продуктів.

CiSEP організований Інститутом Європейської Політики (Берлін) та впроваджується в співробітництві з Полісським фондом міжнародних та регіональних досліджень (Чернігів), Львівським представництвом Громадянської мережі ОПОРА, Одеською обласною організацією ВГО КВУ та Громадською палатою України (Дніпро). CiSEP діє за підтримки Федерального Міністерства Закордонних Справ Німеччини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!