Студенти-іноземці дізналися про іміграційні правила

15.01.19, 16:00

Нещодавно в Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області відбувся день відкритих дверей для іноземців та осіб без громадянства. До участі були запрошені студенти, які прибули з інших держав здобувати освіту у вищих навчальних закладах Кіровоградської області.

Такий захід передусім був організований з метою запобігання поширенню такого явища, як нелегальна міграція. Головний спеціаліст сектору запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС Дмитро Житняк зупинився на основних міграційних правилах, вони є майже однаковими у багатьох країнах світу:

- Для перебування на території держави іноземцеві потрібні підстави, визначені законодавством. В Україні вичерпний перелік таких підстав наведено у статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

- Іноземці повинні поважати та дотримуватися міграційного законодавства у країні перебування, завчасно звертаючись до органів державної влади та подаючи документи або для продовження строку перебування, або для оформлення документів на проживання. Наприклад, для оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні необхідно звернутися до підрозділів Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області та подати необхідні документи не пізніше як за 15 робочих днів до закінчення строку дії попереднього документа або закінчення строку перебування на території України.

- За порушення міграційних правил іноземці невідворотно несуть адміністративну відповідальність і вона буває достатньо суворою: від сплати штрафу (нині мінімальний штраф становить 1700 грн.) та примусового повернення на батьківщину до примусового видворення з України із забороною в'їзду на найближчі роки, інформує УДМС України в Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!