Діємо гуртом

06.09.23, 16:00

Допомогаючи людям поважного віку протидіяти впливу інформаційної пропаганди ГО «Вік щастя» за допомогою медіаекспертів розробила для представників громадських об’єднань та державних установ (бібліотек, територіальних центрів) тренінг «Медіаосвіта та критичне мислення для людей поважного віку (у тому числі ВПО)».

Протягом двох місяцівзалучені представники з 4 громад Кіровоградської області (Новоукраїнська, Маловисківська, Дмитрівська, Пантаївська) та з міста Кропивницького плідно працювали на місцях. Тренінги проводили у ГО «Простір ідей», Агенції сталого розвитку «Хмарочос», Пантаївському будинку культури, Цибулівському сільському клубі Дмитрівської ТГ, Іванковецькому будинку культури, Новоукраїнському ліцеї №4 та у ГО «Фундація підтримки осіб поважного віку «Вік щастя». Всього було залучено 200 осіб поважного віку.

Люди поважного віку говорили про те, як захистити себе від впливу неякісної інформації та як визначити її достовірність. З’ясовували значення слів «факт», «фейк», «фактчекінг». Учасники тренінгів вчилися принципам критичного мислення та шукали шляхи виходу з інформаційної бульбашки.

Вже у жовтні заплановано проведення форуму «Діємо гуртом», де громади зможуть поділитися результатами проведених тренінгів та актуальністю піднятих проблем. Форум стане підсумковим, дасть можливість учасникам, команді та партнерам ГО «Вік щастя» продемонструвати свої досягнення, поспілкуватися з представниками влади, обмінятися досвідом.

­­­­­­­­­­­­­­­Діяльність втілюється за фінансової підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла. Її зміст є виключною відповідальністю ГО "Фундація підтримки осіб старшого віку "Вік Щастя" і не обов’язково відображає позицію Чорноморського Фонду.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!