Кропивницький в орнаментах вишиванки

16.05.2019
16.05.2019

Свято «Кропивницький в орнаментах вишиванки» стартує 16 травня, у Всесвітній день вишиванки, на площі перед міською радою Кропивницького, повідомляє офіційний сайт міськради.

Під час акції, починаючи з 12.00 ранку, на мешканців і гостей міста чекає цікава і різноманітна святкова програма: виставки робіт професійних майстрів вишивання і аматорів, ярмарок вишиванок, майстер-класи з ужиткового мистецтва, дефіле – парад, оригінальні фотозони.

Відзначення «Всесвітного дня вишиванки» набуло величезної популярності серед українців у всьому світі. Ідею акції у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Свято запрошує кожного українця до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в традиційному українському одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!