Діти в музеї

16.11.2019
16.11.2019
Музей мистецтв
Кропивницький, вул. В.Перспективна, 60

16 листопада 2019 року о 12.00 Кіровоградському обласному художньому музеї (вулиця Велика Перспективна, 60) відбудеться презентація нової книги Григорія Гусейнова «Вітер зі сходу».

До книги увійшли дві документальні повісті. Перша під назвою «ЯК ХАН НА ШАХТІ ПРАЦЮВАВ» присвячена долі останнього представника династії хівинських ханів, який жив у Кривому Розі. Автор книги був особисто знайомий з племінником хана, тому основою для твору стали його спогади, підкріплені фотографіями з сімейного архіву.

Друга повість «ЗАСУШИ В КОРІННЯ СУХОВІЙ» розповідає історію чуваського поета Мішші Сеспеля, життя якого було тісно пов’язане з Україною, а саме – з містом Остер.

Ця повість про чуваського поета, який вважається класиком чуваської літератури, була написана давно, ще на початку творчого шляху письменника. Я досі пам'ятаю те враження, яке вона справила на мене. Прочитавши її я зрозумів, що в українську літературу ввійшов небуденний письменник. Його особливість виявлялася у володінні якоюсь рідкісною здатністю навіювати / сугестувати тонкі художні смисли. Читаєш про складну долю Мішші Сеспеля, наділеного надзвичайно чутливою душею, і розумієш, що ця його тонка душевна організація і сама природа більшовицької влади (частиною якої, до речі, був поет) – явища несумісні, і ця несумісність породжувала болюче відчуття когнітивного дисонансу (прошу вибачення за такий "розумний" термін).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!