Кропивницький відбірковий турнір FLL

08.02.2020
08.02.2020

8 лютого 2020 року (субота) у І корпусі Льотної академії НАУ (вул. Короленка 22, будівля за пам’ятником Космонавту, 3-й поверх, ауд. 317) відбудеться Відбірковий турнір з робототехніки, який проходить за Міжнародною STEM-програмою First Lego League.

Церемонія відкриття турніру о 10.00.

Одразу по завершенню офіційної церемонії відкриття організатори турніру дадуть відповіді на запитання журналістів (орієнтовний час - 10.20)

У Кропивницькому відбірковому турнірі FLL 2019-2020 року беруть участь 12 учнівських команд з 4-х областей України: Кіровоградської, Одеської, Полтавської та Миколаївської. До організації залучено 50 волонтерів для технічного супроводу та суддівства у різних номінаціях. Партнери турніру організують проведення виставки інновацій та майстер-класи для гостей та відвідувачів заходу. (ЦДПУ ім.В.Винниченка, Інженерний коледж, Льотна академія НАУ, ІТ-школа O’thers, Альтернативна школа «Мозаїка», Кіровоградський колегіум, Комп’ютерна академія ШАГ та інші)

Організаторами заходу у Кропивницькому є ГО «Інноваційні освітні технології» (м. Київ), Льотна академія НАУ, ГО «Кластер ІТ-Альянс 4.0» (м.Кропивницький).

Турнір проходить у декількох локаціях на третьому поверсі ЛА НАУ:

- 317 аудиторія – презентації проєктів команд-учасників;

- 315 аудиторія – проведення Гри роботів;

- 6 аудиторій 3-го поверху для проведення оцінювання проектів дітей у різних номінаціях.

Організовано он-лайн трансляцію подій з аудиторії 317 (церемонії відкриття та закриття турніру, зони мейкерства та виставок партнерів турніру) та з аудиторії 315 (проведення Гри роботів)

Церемонія закриття турніру та нагородження о 15.30

Контактна особа: Олена Ковальова

095-585-93-96

kovelena10@gmail.com

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА: Програма FIRST LEGO League (FLL) створена для дітей 9-16 років Міжнародними компаніями – FIRST та LEGO Group. Мета програми – використовуючи STEM-технології у навчанні, мотивувати дітей вивчати науки, технології, математику, а також долучатись до вирішення актуальних світових питань за допомогою конструктора LEGO.

Всесвітня тематика цьогорічного турніру 31-го сезону змагань - «Будівельний бум!».

В Україні такі відбіркові турніри проводяться в найбільш передових містах: Київ, Харків, Львів, Черкаси, Маріуполь і Кропивницький за участі інноваційних освітніх закладів та компаній у партнерстві з головним представником програми FIRST в Україні - Міжнародної ГО «Інноваційні освітні технології».

Етапи проведення FIRST LEGO League

1 Серпень –вересень Оприлюднення Теми Сезона – актуальної світової проблеми, яку діти вивчають та долучитися до її вирішення.

2 Вересень-жовтень

Формування команд дітей чисельністю 2-10 осіб та визначення 2-х дорослих тренерів;

Реєстрація команди у партнера FLL в Україні;

Ознайомлення з правилами, підготовка до регіональних турнірів.

3 Грудень-лютий Проведення регіональних турнірів, в яких команди представляють свою роботу суддівському журі, що складається з експертів та волонтерів.

4 Березень-травень Всеукраїнський чемпіонат та фінал сезону, в якому беруть участь переможці регіональних турнірів

5 Всесвітній фестиваль FLL (США), в якому беруть участь переможці Всеукраїнського турніру

Щорічна програма дозволяє дітям поринути в творчий процес, що передбачає роботу в команді. Їхнє завдання полягає у вирішенні проблем та знаходженні рішення в межах стислого терміну – так, як у реальному житті.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!