Новий сезон БК «Золотой Век» розпочне у Першій лізі

23.07.19, 14:00

Новий сезон БК «Золотой Век» розпочне у Першій лізі, йдеться у заяві керівництва клубу:

Шановні вболівальники!

Останні кілька сезонів кропивницький баскетбольний клуб «Золотой Век» переживав не найкращі часи. Професіональний баскетбол у Кропивницькому був на межі життя і смерті. Однак наша команда – гравці, тренери, персонал та менеджмент клубу – щодня робила усе можливе і неможливе для того, щоб клуб не припинив свого існування.

Ні для кого не секрет, що в наш час більшість українських клубів, і це стосується не лише баскетболу, з точки зору комерції – абсолютно збиткові проекти. Баскетбольний клуб «Золотой Век» у цій історії не є винятком. Маючи одного власника, а також заручившись посильною підтримкою Управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького, наша команда навіть з обмеженим бюджетом завжди ставила перед собою амбіційні завдання і боролася виключно за найвищі місця у Вищій лізі.

Однак, як показав час, деякі з тих гравців, яких ми запрошували, не мали достатньої мотивації та почуття патріотизму до емблеми клубу. Через що протягом останніх декількох сезонів «Золотой Век» не досягав того результату, якого ми разом з вами чекали від нашої команди. Продовжувати розвивати проект разом із такими людьми й надалі було би неможливо. Тому ми прийняли важке рішення, яке далеко не всі з вас, наших вболівальників, у той момент підтримали. Решту минулого сезону ми догравали молодими місцевими вихованцями. Крім того, у команді залишилося декілька досвідчених гравців, які не один рік провели у Кропивницькому і по праву стали «своїми» для місцевої публіки.

Підбиваючи підсумки минулого чемпіонату у Вищій лізі, ми вирішили змінити вектори розвитку клубу, закцентувавши увагу на вихованні власних баскетбольних талантів. На жаль, економічна ситуація в клубі не дозволяє нам розпочати новий сезон відразу двома колективами у Вищій та Першій лігах. Саме тому ми прийняли складне рішення: у наступному чемпіонаті України з баскетболу сезону 2019-2020 років БК «Золотой Век» зіграє у Першій лізі.

Вчорашні дублери виступатимуть пліч-о-пліч з нашими досвідченими гравцями. На тренерському містку залишається Андрій Бабенко, який неодноразово демонстрував своє вміння працювати і «розкривати» перспективних молодих баскетболістів. Крім того, ми зберегли у складі команди нашого багаторічного незмінного капітана і граючого тренера Богдана Сосоя, а також Олександра Дробязка, Микиту Мизя і Олександра Петрова. Разом із цими баскетболістами наша молодь продовжуватиме рости і розвиватися. Тільки таким чином ми зможемо повернути наш «Золотой Век» до когорти найсильніших клубів Вищої ліги.

Від імені усього колективу БК «Золотой Век» прошу вас, дорогі кропивничани, вболівальники нашої команди з розумінням поставитися до нашого рішення виступати з наступного сезону у чемпіонаті України серед команд Першої ліги. Наступна першість дасть усім нам чітку відповідь на питання, чи готова наша команда до нових викликів. Сподіваємося на вашу традиційну несамовиту підтримку наших хлопців, які битимуться за вас, за емблему клубу, за наше місто у кожному матчі.

З повагою

Президент БК «Золотой Век» Сергій Сухий



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!